بررسی عوامل موثر بر طغیان در ستونهای آکنده ضربه ای

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC10_519
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حقیقی اصل

استادیار دانشگاه سمنان

سیدجابر صفدری

استادیار سازمان انرژی اتمی

علیرضا عبدالحسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه سمنان

چکیده

در این مقاله به بررسی عوامل موثر بر روی طغیان در ستونهای آکنده ضربه ای پرداخته شده است. این عوامل شامل: جنس، نوع و اندازه آکنه، دبی دو فاز، سرعت ضربه وارده به سیال (دامنه و فرکانس ضربه(، نوع سیستم مایع و خواص فیزیکی آن، انتقال جرم و تاثیر جهت آن بر روی ظرفیت و شرایط طغیان ، می گردند. مشخص گردید که در اثر انتقال جرم از فاز پراکنده به فاز پیوسته ظرفیت ستون و متعاقب آن سرعت طغیان افزایش یافته و هنگامی که جهت انتقال جرم عکس جهت فوق یعنی فاز پیوسته به پراکنده باشد ظرفیت ستون و طغیان بدلیل کاهش قطر قطرات و افزایش موجودی فاز پراکنده کاهش می یابد. تغییر قطر قطرات بدلیل انتقال جزء حل شونده در بین دو فاز و تغییر کشش فازی روی می دهد که در نتیجه آن نرخ شکستن و به هم پیوستن قطرات تغییر می یابد. قطر قطرات در حالتی که در انتقال جرم از فاز پراکنده به فاز پیوسته می باشد دارای اندازه بیشتری نسبت به حالتی که درآن هیچ انتقال جرمی روی نمی دهد یا جهت انتقال از فاز پیوسته پراکنده است، می باشد. برای انجام آزمایشات از دو سیستم آب و نفت بدلیل اختلاف دانسیته بالا و همچنین سیستم آب و تولوئن بدلیل کشش فازی بالای آندر دو حالت با انتقال جرم و بدون انتقال باجزء منتقل شونده که در تمامی آزمایشات استون می باشد استفاده گردیده است.

کلیدواژه ها

ستون آکنده ضربه ای ، طغیان ، انتقال جرم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.