مقایسه کارایی مایکروویو/پرسولفات و مایکروویو/پراکسیدهیدروژن در حذف پنتاکلروفنل از محیطهای آبی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
- کد COI اختصاصی: NCEH16_297
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 898
نویسندگان
دکتری بهداشت محیط، استادیار گروه مهندسیبهداشتمحیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
دکتری بهداشت محیط، استادیار گروه مهندسیبهداشتمحیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
دکتری بهداشت محیط، استاد گروه مهندسیبهداشتمحیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، مربی گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت سرایان، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
چکیده
مقدمه و اهمیت موضوع: پنتاکلروفنل یکی از ترکیبات فنلی است که در صنعت حفاظت چوب کاربرد وسیعی دارد و آلاینده ای خطرناک در فاضلابهای صنعتی می باشد. در معرض قرار گرفتن پنتاکلروفنل منجر به کم خونی، لوسمی و دیگر اختلالات خونی می شود، لذا حذف آن از فاضلاب صنایع یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. مایکروویو یکروش اکسیداسیون جدید، دوستدار محیط زیست، سبز، بی خطر و اقتصادی است که در این مطالعه همراه با اکسیدانهایی چون پراکسیدهیدروژن و پرسولفات برای حذف پنتاکلروفنل از محیطهای آبی مورد استفاده قرار گرفت.مواد و روشها: در این مطالعه تمام آزمایشات شامل(3،7،11)pH، شدت انرژی(180، 450 و 600 وات)، دوز پرسولفات و پراکسیدهیدروژن(01/002/0، 03/0، 04/0، 05/0، ...مول بر لیتر)،COD(344 میلی گرم بر لیتر) و تست رباینده رادیکال هیدروکسیل(تست ترت بوتانل یا TBA04/0 مول بر لیتر) در یک مایکروویو خانگی اصلاح شده انجام گرفت و در انتها تغییرات غلظت پنتاکلروفنل، درجه واکنش و انرژی اکتیواسیون به ترتیب با استفاده از اسپکتروفتومتر(روش کتاب استاندارد متد)، معادلات سینتیکیو معادله آرنیوس تعیین شد،همچنین برای تایید معدنی شدن پنتاکلروفنل و آزمایشCODاز پیک منفردHPLCاستفاده شد.غلظت اولیه پنتاکلروفنل 100 میلی گرم بر لیتر بود.نتایج و بحث:بهترین میزان حذف پنتاکلروفنل با غلظت اولیه 100 میلی گرم بر لیتر در 11pH= ، دوز پرسولفات: 02/0 مول بر لیتر، دوز پراکسیدهیدروژن: 2/0 مول بر لیتر، شدت انرژی: 600 وات بدست آمد. همچنین حذف COD در دو سیستمMW/H2O2 وMW/SPS-(مایکروویو/پراکسیدهیدروژن و مایکروویو/پرسولفات) به ترتیب 83 و 94% بود. کاربرد تست TBA در دو سیستم MW/SPSو MW/H2O2 به ترتیب باعث کاهش15% و 3% راندمان حذف پنتاکلروفنل شد و مشخص گردید که هیدروکسیل، رادیکالغالب نیست. درجه واکنش هر دو سیستم از نوع درجه اول بود و بر اساس معادله آرنیوس، میزان انرژی اکتیواسیونسیستم MW/SPS 39/2 برابر کمتر از سیستم MW/H2O2 تعیین گردید و سرعت واکنش سیستم MW/SPS 72/1 برابر بیشتر از سیستمMW/H2O2 بود.نتیجه گیری :مقایسه سیستم MW/SPS وMW/H2O2نشان داد که سیستم MW/SPS در حذف پنتاکلروفنل موثر تر از سیستم MW/H2O2است. بنظر می رسد که هر دو سیتم قادر باشند تا ترکیبات آلی کلرینه دیگر نظیر آلدرین، دی الدرین ، لیندان و ... را تجزیه کنند.کلیدواژه ها
پنتاکلروفنل، اکسیداسیون پیشرفته، مایکروویو، پرسولفات،انرژی اکتیواسیونمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.