طراحی و ساخت میکسر ستلر جهت جداسازی کادمیوم از اسید فسفریک صنعتی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC10_515
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2728
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین فرهادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فرآوری مواد معدنی

کامران نظری

استادیار سازمان انرژی اتمی ایران

عباس سام

استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان

احمد غدیری

کارشناس انرژی اتمی ایران

چکیده

میکسر ستلرها از جمله دستگاههایی هستند که در روش استخرج با حلال کاربرد وسیعی دارند . این دستگاه در صنایع مختلف هیدرومتالورژی، صنایع هسته ای، شیمیایی و دارویی دارای جایگاه خاصی می باشد . علت این امر مزایای زیاد آن است که می توان به مواردی چون راندمان بالا، انعطاف پذیری زیاد، هزینه ساخت و نگهداری پایین، ظرفیت عملیاتی بسیار زیاد و نیز تبدیل از مقیاس آزمایشگاهی به صنعتی آسانتر نسبت به دستگاههای دیگر اشاره نمود . میکسر ستلر طراحی شده شامل ۸ واحد است که هر واحد شامل یک میکسر ( محفظه اختلاط ) و یک ستلر ( محفظه جداکننده ) بوده و از جنس پلگسی گلاس ساخته شده است که مزیت آن مشاهده فرآیند اختلاط و جداسازی و نیز مقاومت در برابر خوردگی است . امتیاز ویژه این دستگاه که باعث شده از سایر میکسر ستلرهایی که تاکنون ساخته شده است متمایز شود ابداع یک مکانیسم جدید در آن است، بطوریکه دستگاه توانایی هر دو عمل استخراج و استریپ را در هر واحد میکسر ستلر خواهد داشت . به عبارت دیگر با این دستگاه ۸ مرحله استخراج و ۸ مرحله استریپ را می توانیم داشته باشیم . در ضمن بدلیل طراحی خاص آن توان انجام فرایند استخراج و استریپ را در کلیه فازهای آبی و آلی با خواص فیزیکی و شیمیایی مختلف را دارا می باشد . ظرفیت عملیاتی دستگاه از مقیاس آزمایشگاهی تا حد نیمه صنعتی طراحی شده است . مبنای اولیه طراحی بر اساس آزمایشهای ناپیوسته برای جداسازی کادمیوم از اسید فسفریک صنعتی بوده است . فاز آبی، اسید فسفریک ۱۵ % و فاز آلی حاوی ۵ / ۱ % آلامین 336، ۵ / ۱ % ایزودودکانول و 97/5 % کروزین86 A می باشد .

کلیدواژه ها

میکسر ستلر، استخراج با حلال، جداسازی کادمیوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.