مدیریت HSEپیمانکاران در صنعت آب و فاضلاب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEH16_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خانی

فوق لیسانس مهندسی عمران، معاونت برنامه ریزی و منابع انسانی شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی

اکبر محمدزاده

لیسانس مهندسی بهداشت حرفه ای، کارشناس HSE شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی

چکیده

مقدمه و اهمیت موضوع: اگرچه پیمانکار مسئولیت اولیه را در ایمنی کارکنانش بر عهده دارد اما کارفرما نیز مسئولیت دارد تا با نظارت کامل بر فعالیت های پیمانکار و تجزیه تحلیل آنها از نقطه نظر ایمنی از بروز حوادث وآسیب‌های احتمالی جلوگیری کند. با توجه به تجربه‌های تلخ گذشته ثابت شده است که عملکرد ایمنی موسسات پیمانکاری نسبت به عملکرد کارفرما از درجه پایین‌تری برخودار می باشد. در گذشته‌ای نه چندان دور مدیریت ایمنی و بهداشت به ویژه در کارگاه‌های ساختمانی پیمانکاران صنعت آب و فاضلاب آن چنان سازماندهی شده و رضایت بخش نبود‌. عوامل مختلفی از قبیل تجربه کم در زمینه الزامات ایمنی کارگاه‌ها و محل‌های اجرای پروژه‌ها، کم توجهی پیمانکاران و نبود آموزش مناسب نسبت به مسایل ایمنی و بهداشت سبب این وضعیت شده بود. لذا با توجه به گستردگی اجرای طرح‌های آب و فاضلاب در کشور و در نتیجه روند رو به رشد فعالیت پیمانکاران این صنعت، لازم بود در راستای حفظ سلامت ، ایمنی و آسایش کارگران و مردم ، مسئولین توجه بیشتری به رعایت استانداردهای اجرایی فعالیت های عمرانی شرکت‌های آب و فاضلاب داشته باشند و آنچه در این رابطه نمود داشت، چگونگی مدیریت پیمانکاران بود. با عنایت به مطالب یاد شده، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به عنوان یک شرکت مادر تخصصی در پی ایجاد دستورالعمل اجرایی ایمنی در پروژه‌های عمرانی از سال 1388 توجه دقیقی به بحث مدیریت ایمنی پیمانکاران کرد . نتایج و بحث: در این مقاله سعی گردیده که به صورت مطالعه موردی روند پیاده‌سازی مدیریت ایمنی و بهداشت پیمانکاران در تمامی مراحل پروژه عمرانی اعم از مناقصه، اقدامات پیش از شروع کار و به هنگام کار، هنگام برچیدن کارگاه و ارزیابی نهایی پیمانکار پروژه از نظر ایمنی و بهداشت بعد از اتمام پروژه که در شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان‌شرقی انجام می‌گیرد‌، تشریح گردد. در نهایت در پی یافتن مشکلات و کاستی‌های موجود دراین زمینه بوده؛ و با ارائه راهکارهایی که منتج به کاهش حوادث کاری ، خسارت و حذف مخاطرات پروژه‌های عمرانی شرکت می‌شود،‌ موجب بهبود وضعیت ایمنی پیمانکاران گردد.نتیجه‌گیری: تجربه حاصله بازگوی آن است که با ارزیابی بموقع و مناسب ایمنی و بهداشت پیمانکاران در تمامی مراحل کار از حوادث کاری که در محیط کار به وجود می‌آیدکاسته می‌شود و این در پی ایجاد فرهنگ صحیح شعار ایمنی همراه با کار بجای شعار اول ایمنی بعد کار می‌باشد.

کلیدواژه ها

ایمنی و بهداشت، مدیریت، پیمانکاران، پروژه عمرانی، صنعت آب و فاضلاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.