ارزیابی پراکندگی گرد و غبار سیلیس کریستالی موجود در هوا ی محیط کار یک شرکت تولیدی در سمنان و ارائه راه حلهای کنترلی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
- کد COI اختصاصی: NCEH16_078
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 979
نویسندگان
دکترای حرفه ای پزشکی و MPH
فوق لیسانس بهداشت حرفه ای و کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی سمنان
کارشناس بهداشت حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سمنان
چکیده
مقدمه و اهمیت موضوع : در میان سایر عوامل زیان آور که در صنایع و معادن موجود است گردو غبار سیلیس معمولا بسیار بحث انگیز بوده، دارای عوارض وخیم تری است و غیر قابل درمان می باشد که می بایست توجه خاصی به منظور پیشگیری از بروز عوارض ناشی از آن و همچنین ارزیابی و کنترل آن در محیطهای کاری صورت پذیرد. هدف از انجام این تحقیق، تعیین مقدار پراکندگی گرد و غبار سیلیس کریستالی در هوای محیط کار و ارزیابی و مقایسه حدود مواجهه کارگران با حدود استاندارد مجاز تعیین شده می باشد.مواد و روش ها: برای نمونه برداری و ارزیابی گردوغبار سیلیس کریستالی پراکنده در محیط کار مطابق روش NIOSH7500 از روش نمونه برداری فردی و برای تجزیه و تعیین کیفی و کمی سیلیس کریستالی در نمونه ها ، از روش پراش اشعه X توسط دستگاه XRD استفاده گردید که در این روش به منظور تعیین میزان مواجهه کارگران با گرد و غبار سیلیس پراکنده در هوا و سیلیس کریستالی ، از معیار ارائه شده توسط ACGIH استفاده شد . نتایج و بحث:حد مجاز پذیرفته شده برای مواجهه با ذرات سیلیس کریستالی از نوع کریستو بالیت0/5 mg/m3 (ذرات قابل تنفس) برای 8 ساعت کار در روز در نظر گرفته شده است. با توجه به اینکه میانگین درصد سیلیس کریستالی تشکیل دهنده گرد و غبار قابل تنفس 6/2% اندازه گیری شده است حد آستانه مجاز با توجه به فرمول ACGIHبصورت زیر است: 5 /m3)/2+2/6=1/1mg/m3) =حد آستانه مجاز لذا میزان گردوغبار سیلیس کریستالی از حد مجاز بیشتر است. نتیجه گیری : به منظور حفظ سلامتی کارگران، انجام اقدامات کنترلی به ویژه روشهای فنی و مهندسی از قبیل تهویه های موضعی و .... امری ضروری و اجتناب ناپذیر می باشد.کلیدواژه ها
گردوغبار- سیلیس کریستالی- حدمجاز- نمونه برداریمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.