بررسی پروفیل غلظت CODدر راکتور UASB در تصفیه فاضلاب کارخانه شکر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش تخصصی زیست پالایی
  • کد COI اختصاصی: BIOREMEDIATION01_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 809
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نعمت ا... جعفرزاده حقیقی فرد

دانشیار دانشکده مهندسی بهداشت محیط ، دانشگاه جندی شاپور

فرهاد خراشه

استاد دانشکده مهندسی شیمی ، دانشگاه صنعتی شریف

فرزاد بیاتی

کارشناس ارشد مهندسی شیمی ، رییس اداره تحقیق و توسعه کشت و صنعت دعبل خزاعی

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی عملی کارایی فرآیند بستر بی هوازی لجن با جریان روبه بالا (UASB ) (1) برای تصفیه فاضلاب کارخانه تولید شکر از نیشکر انجام شد . در مدت 6 ماه یک راکتور UASB در مقیاس full scale به حجم 1484 متر مکعب و به ارتفاع 6 متر به کار گرفته شده است . مطالعه در سه فاز انجام شد . در فاز اول محدوده ی COD 2200 تا 4600 میلی گرم بر لیتر و میزان بار آلی از 1.85 kg cod/ m3.d شروع و تا 3.17 kg cod / m3.d افزایش یافت . کارایی حذف COD در این مرحله تا 81 درصد رسید . در فاز دوم، غلظت COD در محدوده ی 4100 تا 000/10 میلی گرم برلیتر افزایش یافت و در طی این فاز بارگذاری آلی از 4.43 kg COD/ m3.dتا 12kg COD/ m3.d افزایش یافت . در این مرحله کارایی حذف COD به 84 درصد افزایش یافت . در فاز سوم غلظت COD در محدوده 1200 تا 3100 میلی گرم بر لیتر و میزان بارگذاری آلی بین .6 kg COD/ m3.dتا 1.87 kg COD/ m3.d قرار داشت . در این فاز حداکثر راندمان حذف COD 74 درصد بود.میزان حذف COD در امتداد ارتفاع راکتور بستگی به رژیم هیدرولیکی راکتور دارد. اگر رژیم هیدرولیکی راکتور بصورت اختلاط کامل باشد غلظت بار آلودگی ورودی سریعاً تبدیل به غلظت بار آلودگی داخل راکتور شده و درسرتاسر راکتور یکنواخت میگردد. اگر رژیم هیدرولیکی راکتور به صورت جریان پیستونی باشد، میزان COD با گرادیان تقریباً ثابت در امتداد ارتفاع راکتور کاهش می یابد.پروفیل COD در ارتفاع راکتور درفاز اول و دوم به سمت رژیم اختلاط کامل تمایل دارد و در فاز سوم به رژیم جریان پیستونی نزدیک است.

کلیدواژه ها

تصفیه فاضلاب ; نیشکر; UASB ;COD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.