یک روش جدید در جداسازی بیماری‌ها و توده‌های مشکوک به سرطان با استفاده از الگوریتم بهینه‌سازی کلونی مورچه و پردازش تصویر

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی برق اصفهان
  • کد COI اختصاصی: ISFAHANELEC01_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 965
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد راسق قزلباش

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی پزشکی دانشگاه حکیم سبزواری

خسرو رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی پزشکی دانشگاه حکیم سبزواری

حسن خاوری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی الکترونیک دانشگاه حکیم سبزواری

غفار محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی الکترونیک دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

پیاده‌سازی عملکردهای مرسوم تشخیص لب بر تصاویر پزشکی باعث می‌شود که گاهی اطلاعات غیرضروری استخراج شود و یا دربردارنده اطلاعات ناقص بخش هدف در تصویر باشد. در تصاویر فشرده و تصاویر همراه با نویز، به قطر شناسایی لب به مراتب کاهش می‌یابد. در این مقاله تکنیک آشکارسازی لب تصاویر پزشکی بر اساس الگوریتم کلونی مورچه معرفی شده است. در ابتدا با گسیل مورچه‌ها به سمت پیکسل های تصویر و تکیه بر مشخصه‌های لب، ماتریس فرومون ساخته می‌شود که شامل اطلاعات مربوط به بافت داسیت دیده است. تأثیری در دو مرحله پایانی با استفاده از تکنیک‌های پردازش تصویر ترکیب می‌شوند. با دریافت 200200 و 30 پزشکی مرکب از 90 تصویر شبکیه چشم افراد دیابتی، 80 تصویر MRI مثل و 50 تصویر رس کپی از پایگاه‌های پزشکی گوناگون و پیاده سازی سیستم بر آن‌ها در مقایسه با عملکردهای معروفی چون Canny و Sobel در سطح قابل قبولی با دقتی برابر با 94/90% بخش هدف در پستی از سایر بخش‌ها تفکیک شد. پیاده سازی سیستم و دستگاه‌های تصویربرداری بافت نه تنها دقت را در تشخیص بالا می‌برد بلکه داده‌ها را با سرعت چشمگیری پردازش می‌کند. کاهش هزینه‌ها، صرفه‌جویی در زمان و دقت بالای این سیستم از مزیت‌های ویژه‌ای است که آن را از سایر شیوه‌های مشابه متمایز می‌سازد.

کلیدواژه ها

الگوریتم بهینه‌سازی مچ، ماتریس فرومون ، پردازش تصویر، لب یابی و سرطان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.