کنترل دور موتور القایی با استفاده از چاپرباک

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی برق اصفهان
  • کد COI اختصاصی: ISFAHANELEC01_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 871
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی شمس نژاد

استادیار دانشگاه بیرجند

علیرضا براتی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت ایران

ده مصلحی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

لزوم استفاده از موتورهای القایی در صنعت به وفور مشاهده می‌شود و نیاز برای کنترل بهینه این موتورها با کمترین هارمونی و اغتشاش هر روز در حال افزایش است. در این مقاله سعی شده است روش عملی برای انجام کنترل دور موتور القایی پیشنهاد شود. در این مقاله برای کنترل دور موتور القایی برای روش کنترل مقاومت روتور بررسی انجام شده است. با بررسی انجام شده و مطالعات صورت گرفته مشخص شد که استفاده از ساختار چاپرباک در روتور موتور القایی می‌تواند به عنوان راه حلی مناسب برای کنترل مقاومت روتور مطرح گردد. در این روش با استفاده از IGBT در مدار چاپرباک مقاومت متغیر تولید شده و با قرار دادن این مقاومت در روتور موتور القایی و تقدیر سیکل کاری IGBT کنترل سرعت انجام می‌شود. در ابتدا بررسی‌ها با انجام شبیه‌سازی بیان شده است و پس از اطمینان از درستی عملکرد این روش در ادامه مدار مربوط به چاپر باک با توان بالا برای انجام این امر ساخته شد.

کلیدواژه ها

کنترل دور موتور القایی، چاپر باک ها ،هارمونی، تغییر مقاومت روتور ، IGBT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.