ارائه مدل عوامل موثر بر ریسک اعتباری با استفاده از رگرسیون لاجیت در بانک اقتصاد نوین شعبه جزیره کیش

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی توسعه مدیریت پولی و بانکی
  • کد COI اختصاصی: MBMCONF01_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2888
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد خالقی فر

متصدی امور بانکی (Banking teller)، بانک اقتصاد نوین شعبه جزیره کیش (EghtesadeNovin Kish Branch)

چکیده

این تحقیق با هدف بررسی عوامل مؤثر بر ریسک اعتباری در مؤسسات بانکی در بانک اقتصاد نوین شعبه جزیره کیش تدوین گردیده و ارائه مدل با استفاده از رگرسیون لاجیت انجام شده است. بدین منظور نمونه تصادفی 288 شرکت، شامل 170 شرکت جزء مشتریان خوش حساب و 46 شرکت جزء مشتریان بدحساب و 72 شرکت به عنوان داده های شاهد مورد بررسی قرار گرفتند. با توجه به پیشینه تحقیق، 36 متغیر ورودی در مدل رگرسیونی در نظر گرفته شد. احتمال عدم بازپرداخت وام (ریسک و افزایش متغیرهایی P محاسبه شد. افزایش متغیرهایی که دارای ضریب منفی هستند، باعث کاهش spss اعتباری) توسط مشتریان با استفاده از نرم افزار گردید. نتایج حاصل از برآورد داده های تحقیق حاکی از این است که مدل پیشنهادی تحقیق، 87.3 درصد P که دارای ضریب مثبت هستند، باعث افزایش مشتریان خوش حساب را درست پیش بینی نموده است و تنها 7 شرکت یعنی 12.7 درصد مشاهدات را نادرست پیش بینی نموده است. به عبارت دیگر درجه تشخیص مدل براساس داده های شاهد 87.3 درصد و ریسک تجاری 12.7 درصد بوده است. همچنین حساسیت مدل در پیش بینی مشتریان بدحساب 76.5درصد بوده است. بطوریکه از 17 مشتری بدحساب، وضعیت 13 مشتری به درستی برآورد شده است. به عبارت دیگر خطای ریسک اعتباری 23.5 درصد می باشد. در مجموع مدل لاجیت برآورد شده، 84.7 درصد مشاهدات را به درستی پیش بینی نمود. این میزان برآورد حاکی از برازش مناسب مدل می باشد. بطوریکه در صورت استفاده از این مدل می توان حدود 84.7 درصد تسهیلات را به مشتریان خوش حساب تخصیص داد.

کلیدواژه ها

ریسک اعتباری، رگرسیون لاجیت، موسسات مالی و بانکی، بانک اقتصاد نوین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.