اثر تغییر ترکیب ساختار مولکولی بر خواص چسبندگی چسب های حساس به فشار اکریلیکی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC10_454
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3668
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمرتضی ضمیر

دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران

محمدرضا مقبلی

دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران

بهداد مولایی

دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

چسب های حساس به فشار اکریلیکی با ساختار مولکولی متفاوت از طریق تغییر در ترکیب درصد مونومر 2- اتیل هگزیل اکریلات (2EHA) در مخلوط آن با مونومر بوتیل اکریلات (nBA) و مقدار جزئی اکریلیک اسید (AA) به روش کوپلیمریزاسیون امولسیونی تهیه شدند . از طرف دیگر، با اختلاط فیزیکی لاتکس های پلی (2- اتیل هگزیل اکریلات) و پلی (نرمال بوتیل اکریلات) ، آلیاژهایی با ترکیب درصد مشابه کوپلیمر اجزای های اکریلیکی تهیه گردید. مطابق نتایج بدست آمده با افزایش درصد 2EHA در ساختار کوپلیمر دمای انتقال شیشه ای (Tg) کاهش یافت و اندازه ذرات لاتکس به علت افزایش کشش بین سطحی پلیمر – آب افزایش یافت. با افزایش میزان 2EHA تا 50 درصد وزنی ابتدا انرژی شکست پیل کاهش و با افزایش بیشتر آن انرژی شکست به مقدار ثابتی رسید. این رفتار را می توان به نحوه تاثیر همزمان کاهش مقدار ژل و دمای انتقال شیشه ای بر پارامتر اتلافی چسبندگی، W0 و کار ترمودینامیکی چسبندگی W0، با افزایش درصد وزنی 2EHA در ساختار کوپلیمر نسبت داد. برای استحکام برشی نمونه های کوپلیمر اثر هم نیروزایی (Synergistic) در 25 درصد وزنی از 2EHA مشاهده شد. در مقایسه با نمونه های کوپلیمر، مقدار انرژی شکست پیل و مقاومت برشی آمیخته های فیزیکی دو لاتکس پلی (2- اتیل هگزیل اکریلات) و پلی (نرمال بوتیل اکریلات) در 50درصد وزنی 2EHA به حداکثر خود رسید.

کلیدواژه ها

چسب های حساس به فشار اکریلیکی ، کوپلیمرهای امولسیونی ، 2- اتیل هگزیل اکریلات ، نرمال بوتیل اکریلات ، انرژی شکست پیل و Tack

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.