بررسی اثرات سیاست های نظام بانکی بر بازار سرمایه بر اساس چارچوب اقتصاد اسلامی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی توسعه مدیریت پولی و بانکی
  • کد COI اختصاصی: MBMCONF01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 941
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیررضا قهرمانیان

کارشناس بازار سرمایه، شرکت تامین سرمایه امین

علی سنگینیان

استادیار، شرکت تامین سرمایه امین

غلامرضا زمانیان

استادیار، دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

فعالیتهای اقتصادی در ایران مبتنی بر اصول اقتصاد اسلامی است و بخش مالی آن از بازار پول بدون ربا و بازار سرمایه مبتنی بر اصول اقتصادی تشکیل شده است. بازار سرمایه ای که یک طرف آن را وجوه نقد شکل می دهد و طرف دیگر شامل تولید کالا و خدمات است، دارای ضوابط مناسبی با عقود اسلامی بوده و نقش سازنده ای در اقتصاد کشورهای اسلامی ایفا می کند. در صورتی که نظام بانکی و بازار سرمایه بر پایه اصول اقتصاد اسلامی رابطه متناسبی برقرار نمایند؛ بی ثباتی اقتصادی قادر نخواهد بود؛ سنگینی یک طرف ترازوی بازارهای مالی را منجر شود. در تحقیق از متغیرهای موجود در سیستم بانکی و بازار سرمایه برای بررسی روابط استفاده شده است و اثرات سیاست های نظام بانکی با بهره گیری از مدل اقتصادسنجی خود رگرسیون برداری (VAR)، وجود اثرات مثبت بین نظام بانکی و بازار سرمایه را در بلندمدت مورد تایید قرار داده است. نتایج نشان می دهد در صورتی که نظام بانکی و بازار سرمایه؛ رابطه هماهنگ در بلند مدت برقرار نمایند، شاهد توسعه بازارهای مالی خواهیم بود که پایه و اساس یک اقتصاد قوی مبتنی بر چارچوب اسلامی است. در صورتی که نظام بانکی بتواند همگام با بازار سرمایه؛ سیاست های پولی را برنامه ریزی و اجرا نماید، در کنار همدیگر خواهد توانست رشد و توسعه اقتصادی را در کشور به ارمغان بیاورد.

کلیدواژه ها

نظام بانکی، بازار سرمایه، اقتصاد اسلامی، سیاست پولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.