نقش سرکوب مالی در کیفیت اثرات سیاست پولی بر اساس مدل DSGE

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی توسعه مدیریت پولی و بانکی
  • کد COI اختصاصی: MBMCONF01_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1072
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن دلیری

دکترای اقتصاد، عضو هیات علمی دانشگاه گلستان

چکیده

یکی از مهمترین ویژگی های بخش بانکی در اقتصاد ایران دخالت های دستوری دولت و بانک مرکزی در تعیین نرخهای بهره وام و سپرده می باشد، به گونه ای که در اقتصاد ایران بانکها آزادی عملی در انتخاب نرخهای بهره بهینه خود نداشته و موظف به پیروی از نرخهای دستوری بانک مرکزی در بازار خواهند بود. این رفتار سرکوب گرایانه مالی بانک مرکزی در قبال بانکها تجاری، سبب خواهد شد تا بانکها کارکرد مطلوب شان به عنوان واسطه گر مالی را از دست داده و تخصیص های غیر بهینه در بازارهای واسطه مالی برقرار گردد. در پژوهش حاضر با طراحی مدل تعادل عمومی پویای تصادفی برای اقتصاد ایران و استفاده از داده های فصلی4: 1389 – 1: 1368 به بررسی نقش اندازه سرکوب مالی در بخش وام در میزان اثر گذاری سیاست پولی بر متغیرهای حقیقی و اسمی اقتصاد می پردازیم. به عبارت دیگر در این پژوهش به این سوال پاسخ می دهیم که اگر دولت دخالت های دستوری خود را در بانکها کاهش دهد، در این صورت اثرات کمی و کیفی شوکهای پولی بر بخشهای مختلف اقتصاد چه تغییری خواهند داشت. نتایج حاصله در این پژوهش بیان می کند که اجرای سیاستهای سرکوب مالی در نرخهای بهره وام میتواند تا اندازهای، تورم را در مقابل شوکهای پولی کنترل نماید و در کوتاه مدت سبب بهبود اثرات حقیقی پول بر تولید و مصرف کنندگان وام در اقتصاد شود. حال آنکه افزایش سیاستهای سرکوب مالی سبب تشدید اثرات منفی رشد نقدینگی بر مصرف سپرده گذاران دارد.

کلیدواژه ها

صنعت بانکی، تعادل عمومی پویای تصادفی، سرکوب مالی، سیاست پولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.