راهکارهای عدم وابستگی به سیستم های ناوبری الکترونیکی در نبرد دریایی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی سامانه های هوشمند دریایی
  • کد COI اختصاصی: CMIS01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1301
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کاظمی راد

دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره)، نوشهر

علیرضا ظهیرنیا

دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) ، نوشهر

محمدرضا نوروزی داینی

دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره)، نوشهر

چکیده

در این مقاله سعی بر آن شده پس از بررسی مختصری از سیستم های ناوبری فعال که در شناورهای سطحی و زیرسطحی نیروهای دریایی بکار می روند راهکارهایی برای انجام عملیات ناوبری ارائه گردد تا وابستگی آنها به سیستم های مخابراتی ماهواره ای کمتر و یا صفر باشد و بتواند در شرایط بحرانی اعتماد و اطمینان عمل در انجام عملیات ناوبری داشته باشند. در شناورهای دریایی امروزی بیشتر عملیات ناوبری در یگان های شناور سطحی و زیرسطحی با استفاده از سیستم های ناوبری الکترونیکی و مخابراتی انجام می شود که از آن جمله می توان سیستم های راداری، سیستم های مکان یابی جهانی GPS، و سیستم های ناوبری AIS و navtex و Inmarsat در شناورهای سطحی و سیستم های ارتباطی سونار در شناورهای زیرسطحی را نام برد. این سیستم ها به سیستم های جهانی ماهواره ای و مخابراتی وابسته اند و از طرفی اطلاعات ارتباطی در اختیار دیگر شناورهای فعال بوده و علاوه بر عدم اعتماد به این سیستم ها در شرایط جنگ و بحران، امکان اعمال جمینگ این سیستم ها از طرف نیروهای متخاصم امکان پذیر است. این سیستم ها به دو دسته اصلی راهبری سطحی و زیرسطحی تقسیم بندی می شوند. در سیستم های راهبری سطحی به سیستم جایروی رینگ لیزری و سیستم های کنترل هوشمند با اطلاعات ذخیره شده در پردازشگرها، و در سیستم های راهبری زیرسطحی به سیستم های سونوبوی که طراحی و کنترل آنها توسط نیروی داخلی ساخته شده و قابلیت کنترل فرکانسی و توان را داشته باشند اشاره می شود. اساس کار این سیستم ها بر اساس اطلاعات ناوبری بوده که جداول ناوبری در اختیار کلیه شناورهای دریایی است. نتایج حاصل این طرح در نیروی دریایی، امنیت اطلاعات ناوبری، عدم کارآیی سیستم های جمینگ دشمن بر سیستم های خودی، امکان مسیریابی در بدترین شرایط آب و هوایی دریایی، کنترل ارسال و دریافت اطلاعات به سیستم های خودی در صورت افشای نحوه ارسال، قابلیت تغییر سیستم های ناوبری مختلف در شرایط بحران، انجام فریب های اطلاعاتی به نیروهای مقابل خواهد بود.

کلیدواژه ها

جایروسکوپ، NAVTEX، اینمارست، مخابرات ماهواره ای، سونوبوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.