بررسی تئوری های تیراویلر- برنولی و تیموشنکو در تحلیل تیرهای مستطیلی یک سرگیردار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس دانشجویی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ASCME07_296
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4806
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صبا رشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

صدف رشیدی

دانشجوی کارشناسی هوافضا، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

در این تحقیق تیرهای ایزوتروپ یک سر گیردار توسط تئوری مقدماتی تیر و تئوری تیموشنکو تحلیل گردیده و نتایج حاصل با یکدیگر مقایسه میگردند. بدین منظوردر هریک از این تئوری ها معادله حاکم با اقناع شرایط مرزی حل و رابطه مربوط به تغییر شکلعرضی تیر بر حسب متغیر طول به دست می آید. سپس با به کارگیری روابطی که برای میدان های تغییر مکان در ابتدافرض شده است، مولفه دیگر تغییر مکان تعیین می گردد. با به کارگیری روابطمربوطه کرنش ها و تنش ها در هرنقطه از طول تیر تعیین گردیده وتئوری مقدماتی و تیموشنکوبرای تنش نرمال و تغییر مکان طولی تیر توزیع خطی رادرارتفاع و برای تنش برشی به ترتیب تابع صفر و مقدار ثابت را نتیجه می دهند. نتایج حاصل از تئوری مقدماتی و تیموشنکو برای مولفه های تغییر مکان عرضی وتنش برشی عرضی در تارمیانی تیرو همچنین تغییرمکان طولی تیردر صفحات تکیهگاهی با نتایج حاصل از اجزای محدود در وضعیت تنش مسطح که توسط نرم افزارANSYS انجام شده است مقایسه گردیده و دقت این تئوری ها مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین براساس نتایج ونمودارهای به دست آمده وبررسی دقت روشهای مذکور دردر نظر گرفتن کرنشهای برشی موجود درهر یک از نسبت های طول به ارتفاع تیرهای مورد مطالعه، نسبت طول دهانه به ارتفاع مناسب برای شروع تغییرات قابل توجه در رفتار تیرهاتعیین میگردد

کلیدواژه ها

تیر مستطیلی، یکسر گیردار، تئوری تیر اویلر- برنولی، تئوری تیرتیموشنکو، روش اجزای محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.