بررسی آزمایشگاهی پدیده ی کاویتاسیون بر روی مدل تست سرریز اوجی در کانال روبازبا در نظر گرفتن تغییرات شیب بستر کانال

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس دانشجویی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ASCME07_245
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1296
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا آزموده

دانشگاه تهران، پردیس دانشکدههای فنی، دانشکده مهندسی مکانیک

حمید سناوندی

دانشگاه تهران، پردیس دانشکدههای فنی، دانشکده مهندسی مکانیک

علیرضا ریاسی

دانشگاه تهران، پردیس دانشکدههای فنی، دانشکده مهندسی مکانیک

چکیده

سرریز ها وظیفهی عبور دادن آب اضافی سد را در زمان مواجه شدن با سیل، به صورت کنترل شده دارند و یکی از مهم ترین سازه ها در ساختمان سد به شمار می روند. یکی از انواع این سرریز ها ، سرریزاوجی می باشد. این سرریز یک لبریز کنترل داشته که به شکل شکل( است و باعث می شود جریان S منحنی اوجی )دارای پروفیل آب بدون مزاحمتی از طرف لایه مرزی ، به آرامی بر روی پروفیل تاجسرریز حرکت کند و در نتیجه حداکثر بازده تخلیه به دست می آید. از پیچیده ترین و شایع ترین آسیب هایی که ممکن است به سرریزوارد شود، پدیده کاویتاسیون بوده که برای جلوگیری از وقوع آن بایدموقعیت نقاطی را که در آنها ممکن است با افزایش سرعت، فشار تا حد فشار بخار مایع کاهش یابد شناسایی کرد. دراین راستا، برای دستیابی به یک معیار کمی، از شاخص کاویتاسیون استفاده میشوددر این مقاله، رفتار جریان بر روی یک مدل آزمایشگاهی سرریز اوجی مطالعه و توزیع فشار و سرعت بروی آن اندازهگیری شده است . در ادامه با محاسبه ضریب کاویتاسیون، احتمال وقوع این پدیده تحقیقو عواملی مانند تغییرات دبی و شیب بستر کانال بروی آن بررسی شده است و راهکارهایی برای جلوگیری از آن ارائه شده است

کلیدواژه ها

مدل آزمایشگاهی سرریز اوجی، توزیع فشار و سرعت ، تغییرات دبی و شیب، کاویتاسیون، شاخص کاویتاسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.