تحلیل ارتعاشات سهبعدی ورقهای ضخیم قطاعی با استفاده از روش چبیشف ریتز

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس دانشجویی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ASCME07_206
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1077
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا حائری یزدی

دانشیار دانشکده مکانیک دانشگاه تهران

حمیدرضا معتمدزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مکاترونیک دانشگاه تهران

نوید مشتاقی یزدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکاترونیک دانشگاه تهران

چکیده

بررسی مسئله ارتعاشات ورقها به شکلهای مختلف در صنعت ازاهمیت خاصی برخوردار است و دانستن فرکانسهای طبیعی و شکل مودهای آنها برای انجام یک آنالیز ارتعاشی صحیح ضروریست. در اینمقاله بررسی ارتعاشات ورقی به شکل قطاعی از دایره مد نظر قرار گرفته است. روش ریتز یکی از روشهای بر مبنای انرژی است که برای حل عددی بسیاری از مسائل از آن استفاده میشود. در اینمسئله نیز از این روش به همراه چندجملهایهای چبیشف که به عنوان توابع آزمایشی در نظر گرفته میشوند، استفاده شده است. روش کار برای استخراج فرکانسهای طبیعی به این صورت است کهدر ابتدا مقادیر انرژی جنبشی و انرژی پتانسیل مربوط به ورق قطاعیبر حسب ترمهای جابهجایی بیان میشوند، جابجاییها نیز به صورت سریهای دوگانهای از جملات چندجملهایهای چبیشف در دو جهت z و rتعریف میشوند و شرایط مرزی بر این سریها اعمال میشوند.لاگرانژین که تفاوت مقدار انرژی پتانسیل و جنبشی است استخراج شده و نسبت به ضرایب مجهول جابهجایی مینیمم میشود تا یک دستگاه معادلات خطی بدست آید که با مساوی صفر قرار دادن دترمینان آن مقادیر فرکانسهای طبیعی بدست آیند. پس از بررسی شیوهی حل به بررسی همگرایی حل پرداخته شده است و به ازای تعداد جملات مختلف از سریهای دوگانه مقادیر فرکانسهای طبیعی استخراج شده و با هم مقایسه شدهاند. برای حل این مسئله از نرم افزارMathematicaاستفاده شده است و در تمام مراحل حل دقت تا 11 رقم اعشار در نظر گرفته شده است. در نهایت مقادیر فرکانس طبیعی برای ورقهای قطاعی با زوایا و شرایط مرزی مختلف ارائه شدهاند

کلیدواژه ها

ورقهای ضخیم قطاعی، ارتعاشات، روش ریتز، چبیشف، تئوری سهبعدی الاستیسیته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.