تحلیل تجربی پدیده خفگی جریان مبرد در لوله موئین مارپیچ آدیاباتیک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس دانشجویی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ASCME07_199
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد قربانی حیدری

گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

حسین احمدی دانش آشتیانی

گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

مسعود زارع

دانشکده مهندسی مکانیک و هوافضا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

در این تحقیق نتایج حاصل از یک مطالعه تجربی ناشی از عبور مبردخالصR-134a از لوله موئین مارپیچ آدیاباتیک 1 به منظور تحلیل پدیده خفگی جریان مبرد 2 ارائه میگرردد . از آنجائیکه عبور مبرد ازلوله موئین همراه با فرایند فلاشینگ می باشد که در آن فاز مایع به مخلوط مایع-بخار تغییر می یابد، لذاافت فشارشدیدی درلوله موئین حاصل میگردد. ادامه افت فشار سبب کاهش دمای اشباع و افزای کیفیت بخار تا نقطه خروجی لوله موئین میشود این تغییرات باعث افزایش سرعت جریان سیال ناشی ازحجم مخصوص زیاد سیال میگردد تا جائیکه سرعف صوت و عدد ماخ نزدیک به عددیک برسد، در این حالف دبی جرمی مبرد به بالاترین حد می رسد که پدیده خفگی نامیده می شود. لوله های موئین به قطر0/66تا1/4 میلیمتر بطول 2الی6مترگام 40و60میلیمتر قطرحلقه 40 الی 100میلیمتر دمای چگالش 37الی52ودرجه مادون سردی 4 الی 12 درجه سانتیگراد مورد آزمایش قرارگرفته است. میزان افزایش افت فشار ناشی از هندسه لوله موئین)قطر، طول، قطر حلقه، گرام ( و اثرات شرایط جریان ورودی همچون میزان درجه مادون سردی، دمای چگال و تبخیرکننده مرورد ارز یر ابی قرارگرفته است . نتا یج حاصله بیانگر این اسف که با افزای قطر لوله موئین با طول معین ،افف فشار کاه یافته و در نتیجه نرخ دبی جرمی عبوری افزا یش می یابد. همچنین افزای دمای چگال سبب افزایش دبی جرمی و افزایش میزان درجه مادون سردی، سبب کاهش کیفیت بخاردرخروجی لوله موئین میگردد

کلیدواژه ها

لوله موئین، مارپیچ، آدیاباتیک، خفگی جریان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.