بررسی تاثیر مقدار پلیسه در ساختار و خواص قطعات تولیدی به روش فورج

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس دانشجویی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ASCME07_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1056
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی صفری

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، شرکت ابکار صنعت گیتی مهر

ایمان معصومی دهقی

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، شرکت ابکار صنعت گیتی مهر

مجید ابراهیمی

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، شرکت ابکار صنعت گیتی مهر

چکیده

عملیات آهنگری 1 یکی از روش های متداول تولید قطعاتی است که از لحاظ استحکام و عمر کارکردی آنها از اهمیت بسزایی در مقایسه با سایر روش های تولید برخوردار است.یکی از دلایل این امر ، فشردگیمواد و ساختار آنها پس از پایان عملیات شکل دهی است . اگرچه میتوان با استفاده از روش هایی این ویژگی های به خصوص را بهبود بخشید. در قطعات ساخته شده به روش فورج هرچه دانه بندی قطعهاتتولیدی ریزتر و فازهای تشکیل شده در آنها همگن تر باشد خواص مکانیکی بهتری حاصل می شود. ضمن اینکه کاهش مقدار پلیسه 2 به دلیل کم شدن جریان مواد باعث افزایش عمر قالب از نظر ساییدگینیز خواهد شد.در عملیات فوره می تهوان با استفاده از روش هایی مقدار پلیسه را کاهش داد و یا حذف نمود. هرچه قدر پلیسه کمتری ایجاد شود، دانه بندی فازها ریز تر و همگن تر خواهد شد و در نتیجهخواص مکانیکی مطلوب تری حاصل می شود . در این پژوهش به مقایسه روش های فوره یک قطعه صنعتی که درآنها مقدار پلیسه کاهش یافته است و همچنین مقایسه با نمونه اولیه ه تولید شده باپلیسه زیاد و نمونه بدون پلیسه ، نتایج حاصل از آزمایشات متالوگرافی صورت گرفته روی آنها مقایسه می شود و در نهایت روش بهینه تولید این قطعه از نقطه نظر ساختار و خواص ایجاد شده توصیه می شود.

کلیدواژه ها

فورجینگ ، شکلدهی، دانه بندی، پلیسه ،متالوگرافی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.