مطالعه بازرسی بدنه هواپیما با استفاده از فناوری امواج لمب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس دانشجویی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ASCME07_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1728
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرید مساعدی

دانشجوی کارشناسی ساخت و تولید ، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی اروندان

قادر نصاری

دانشجوی کارشناسی ساخت و تولید ، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی اروندان

ماجد قیم

دانشجوی کارشناسی ساخت و تولید ، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی اروندان

سیدعدنان عدنانی صالحی

دانشجوی کارشناسی ساخت و تولید ، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی اروندان

چکیده

ضرورت جلوگیری از به وجود آمدن خرابیهای ناگهانی و به دنبال آن حوادث و سوانح در صنایع هوافضا سبب شدهاند تا آزمونهای غیرمخرب و پایش سلامت ساختاری در این صنعت از اهمیت بسیارزیادی برخوردار باشند. از آنجا که تجهیزات مورد استفاده در صنایعهوا فضا در معرض بارهای دینامیکی قرار دارند، احتمال بوجود آمدن ترک و حفره های ناشی از خوردگی در این تجهیزات وجود دارد.برای بازرسی این عیوب، روشهای غیرمخرب زیادی ارائه شده اند که برخی از این روش ها از جمله بازرسی فراصوتی دستی، بسیار زمان بر و محدود می باشند. مهمترین علت خطاهای موجود در این نوع روشهای بازرسی، دستی انجام شدن مراحل بازرسی است. روش های نوین بازرسی غیر مخرب که شامل روش های بازرسی با امواج هدایت شده لمب و روش نشرآوایی می باشند، باعث شده اند فرایند بازرسیبا سرعت و دقت بسیار بالایی انجام گیرد. در این تحقیق کاربرد روش بازرسی امواج لمب برای بازرسی غیر مخرب بدنه هواپیما و همچنین فرآیند انتشار مدهای هدایت شونده از طریق بدنه فلزی هواپیما، وبررسی آنها در جهت بازرسی با انتشار دوربرد متمرکز شده مورد مطالعه قرار گرفته اند. می توان چنین نتیجه گرفت که افزایش کاربرد این تکنیک در تشخیص عیوب به دلیل خواص ویژه آن است.این خواص عبارتند از، وابستگی توزیع تنش و کرنش به فرکانس، که به آن خاصیت چند مدی می دهد، در نتیجه می توان بهترین مد را متناسب با نوع عیب انتخاب کرد. همچنین انتشار امواج در یکمحدوده طولانی، که منجر به کاهش انجام زمان تست می شود و درنهایت توانایی امواج لمب برای حرکت در طول سازه های پیچیده )منحنی، گوشه ها و غیره( میباشد. این قابلیت هنگامی که امکان دسترسی به قسمت هایی از سازه مشکل باشد بسیار مفید است

کلیدواژه ها

امواج لمب - پایش سلامت ساختاری – بدنه هواپیما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.