مروری جامع بر سیر تحول فرآیند شکل دهی تدریجی ورق ISF

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس دانشجویی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ASCME07_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1998
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی وحدتی

دانشجوی دکترا، دانشکده مهندسی مکانیک، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

رمضانعلی مهدوی نژاد

دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

امیر عبدالله

دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

کارن ابری نیا

عضو هیئت علمی، دانشکده مهندسی مکانیک، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

چکیده

فرآیند شکل دهی تدریجی ورق در مجموعه روش های نمونه سازی سریع تعریف شده است و از جذابیت، انعطاف پذیری، صرفه اقتصادی و تنوع هندسی بالایی در مراحل طراحی و ساخت برخوردار می باشد. این فرآیند اولین بار به عنوان تکنولوژی شکل دهی کنترل عددی بدون قالب توسط ماتسوبارا در کشور ژاپن، معرفی شد . در این فرآیند، ابزار سرکروی یا نیمکروی مطابق با مسیر تعریف شده در کنترلر ماشین فرز CNC تغییر شکل پیوسته و موضعی بر روی ورق کلمپ شده اعمال می نماید و آن را به تدریج شکل می دهد. این فرآیند در ابتدای مسیر توسعه صنعتی قرار دارد و به پژوهش و تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز دارد تا بتواند در جایگاهی قرار بگیرد که دقت فرآیند، قابل مقایسه و قابل رقابت با استانداردهای صنعتی و تجاری بشود. به منظور استفاده از این فرآیند در یک مقیاس بزرگ، برخی از جوانب آن، نیازمند شفاف سازی و مطالعه بیشتر می باشد. دستیابی به این هدف، بدون ایجاد درک دقیق و صحیح از مکانیک فرآیند و پارامترهای موثر بر آن، ممکن نخواهدبود. در این مقاله، خلاصه ای جامع از نتایج تحقیقات انجام شده در طی سالهای اخیر توسط محققان و پژوهشگران فعال در حوزه فرآیند شکل دهی تدریجی ورق در قالب این مجموعه مطالعاتی، ارائه خواهد شد.

کلیدواژه ها

فرآیند شکل دهی تدریجی ورقCNC/تغییر شکل پلاستیک/نمونه سازی سریع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.