مطالعه تئوری و تجربی فرایند ذخیره سازی و آزادسازی گاز متان بر روی کربن فعال گرانولی خشک و مرطوب

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC10_375
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه فرزاد

دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف،تهران،ایران

وحید تقی خانی

دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف،تهران،ایران

سیروس قطبی

دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف،تهران،ایران

ابراهیم نعمتی لای

دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف،تهران،ایران

چکیده

یکی از روشه ای نوین ذخیره سازی گاز طبیعی جهت تأمین سوخت خودروهای گازسوز و نیز انتقال آن در مسافتهای طولانی، فناوری جذب گاز طبیعی بر روی جاذبها (ANG) می باشد . از جمله عوامل مؤثر در میـزان ذخیره سازی گاز طبیعی بر روی کربن فعال و آزادسازی آن، میزان رطوبت موجود در کربن فعا ل مـی باشـد . در کار تجربی حاضر از یک مجموعه دستگاهی مناسب به روش حجم سنجی (Volumetric) جهت اندازه گیریی میزان ذخیره سازی و آزادسازی گاز متان بعنوان اصلی ترین جـزء گـاز طبیعـی بـر روی کـربن فعـال خـشک و مرطوب در دمای ٢٧٣/٥ کلوین و تا فشارهای ٦٠٠ psia استفاده شده است . میزان ذخیره سـازی و آزادسـازی گاز متان بر روی کربن فعال مرطوب با درصدهای مختلف رطوبت تعیین گردیده و با میزان جذب و آزادسـازی آن در نمونه خشک جاذب مورد مقایسه قرار گرفته است . از نتایج آزمایشگاهی بدست آمده مشخص گردیـد، بـا افزایش میزان رطوبت در شرایط عملیاتی م ورد مطالعـه ، میـزان ذخیـره سـازی و آزادسـازی گـاز متـان کـاهش می یابد . در مطالعه حاضر همچنین ایزوترمهای جذب برای نمونة کربن فعال خـشک و مرطـوب تعیـین و نـشان داده شده است که با افزایش فشار در یک دمای ثابت، میزان جذب ابتدا به شدت افزایش می یابـد و بـا افـزایش بیشتر فشار، به دلیل اشباع شدن کربن فعال از گاز متان، میزان افزایش به کندی صورت می گیرد . به عـلاوه بـا استفاده از داده های تجربی جمع آوری شده پارامترهای ایزوترم جذب فروند لیچ با دقت مناسب برای نمونه هـای کربن فعال خشک و مرطوب مورد مطالعه ، تعیین گردیده و ملاحظه شد ه است که معا دلة مذکوراز توانـایی لازم جهت تخمین میزان جذب گاز متان بر روی کربن فعال برخوردار می باشد .

کلیدواژه ها

فناوری جذب گاز طبیعی، جذب سطحی ، ایزوترم جذب فروندلیچ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.