ارزیابی مزیت نسبی نباتات صنعتی در استان گلستان: مطالعه موردی کلزا

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دستاوردهای نوین در تولید گیاهان روغنی
  • کد COI اختصاصی: CBIAU02_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه آجودانی

کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی و مدرس دانشگاه پیام نور

حمید آجودانی

مهندس علوم و صنایع غذایی

چکیده

در این مطالعه مزیت نسبی مهم‌ترین محصول زراعی گلستان طی دوره 86 - 1٬382 با استفاده از شاخص‌های هزینه منابع داخلی، سودآوری خالص اجتماعی، مزیت اقتصادی و مقیاس مزیت بررسی شد. آمار و اطلاعات مورد نیاز مطالعه از سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان و سالنامه بازرگانی خارجی جمع‌آوری گردید. نتایج مطالعه نشان داد که استان گلستان داد که به نهاده‌های تولید، یاران تخصیص داده شده و در محصول تولید کنندگان مالیات غیرمستقیم وضع شده و ما بر ارزش افزوده تولید کلزا طی دوره‌ای 85 - 1٬382 مالیات غیرمستقیم وضع شده است و در سال 1٬386 مجموع اثرات مداخله دولت در بازار محصول و بازار نهاده به نفع تولیدکننده بوده است همچنین نتایج پژوهش نشان داد که سیاست‌های گذشته و جاری بخش کشاورزی ایران سعی در توسعه سطح کشت و تولید از راه دخالت هر چه بیشتر در سازوکار بازار و ایجاد انحراف در قیمت نهاده‌ها و *‌های کشاورزی دارد درحالی‌که این سیاست‌ها چه در تشویق کارآمد سطح زیر کشت و چه عملکرد ناموفق بوده‌اند.

کلیدواژه ها

مزیت نسبی، ماتریس تحلیل سیاستی، کلزا، گلستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.