مطالعه اثر تزریق گاز امتزاجی بر روی پدیده رسوبگذاری آسفالتین در شرایط مخزن
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
- کد COI اختصاصی: NICEC10_359
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1768
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ، بخش مهندسی نفت و مخازن
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ، بخش مهندسی نفت و مخازن
دانشگاه تربیت مدرس ، بخش مهندسی شیمی
چکیده
مشکل رسوب آسفالتین یکی از موضوعات بسیار مهم و پیچیده در صنعت نفت می باشد . فعالیتهای بسیار گسترده ای در طی پنجاه سال اخیر، در زمینه پدیده رسوبگذاری آسفالتین از جنبه های گوناگون انجام گرفته است . با این وجود ، اختلاف نظرهای زیادی بین محققان و صاحبنظران وجود دارد . اساسا " ، پدیده رسوب آسفالتین در مخازن نفتی در اثر تغییر فشار ویا تزریق سیالات سبک هیدروکربوری پدید می آید . پدیده رسوب آسفالتین در مخازن موجب کاهش تراوائی ویا تغییر ترشوندگی سنگ مخزن می گردد . کاهش ترا وائی و تغییر ترشوندگی سنگ مخزن از Water-wet به Oil-wet ، منجربه کاهش تولید نفت درجای مخزن می شود . در نتیجه ، شناخت دقیق آسفالتین و رفتارشناسی پدیده رسوب آسفالتین از مهم ترین مباحث مهندسی نفت می باشد . دراین مقاله، پس از اندازه گیری آزمایشگاهی میزان آسفالتین موجود در یک نمونه نفت خام کشور، به کمک نرم افزار و برنامه کامپیوتری پدیده رسوبگذاری آسفالتین تحت فرآیند تزریق گاز امتزاجی مورد بررسی قرارگرفته است . تزریق گاز موجب افزایش فشار اشباع مخزن شده، و در نتیجه میزان رسوب راافزایش می دهد . البته ، این مشکل در بالای فشار حباب اتفاق می افتد .کلیدواژه ها
آسفالتین، رسوب، تزریق گاز ، فشار اشباعمقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر مدیریت استعداد در عملیات انتقال گاز بر عملکرد با نقش میانجی پشتیبانی مدیریتی
- بررسی تکنیکهای مشبک کاری به منظور انتخاب روش بهینه برای به حداکثر رساندن بهره دهی چاههای نفت و گاز
- بررسی اثر نانوذرات بر پایداری فوم نیتروژن و ازدیاد برداشت نفت از محیطهای متخلخل کربناته
- آسیب شناسی سیستم مجوزهای کار در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
- توسعه یک مدل هوش مصنوعی مبتنی بر فیزیک، برای تزریق اسید در چاه های نفتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.