بر عملکرد و اجزای عملکرد پنبه
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی دستاوردهای نوین در تولید گیاهان روغنی
- کد COI اختصاصی: CBIAU02_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1223
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
دانشگاه زابل گروه زراعت و اصلاح نباتات
چکیده
به منظور بررسی اثر روش مصرف علف کش و دفعات کنترل علفهای هرز و عملکرد و اجزای عملکرد پنبه آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی باز تکرار در بخش داورزن سبزوار انجام شد. فاکتورهای مورد مطالعه نحوه مصرف علف پشت (خاک مصرف، پیش رویشی، خاک مصرف + پس رویشی و شاهد (بدون سمپاشی) و تعداد دفعات وجین در سه سطح (عدم وجین ، یک بار وجین و دوباره وجین ) بود. در تیمار علف کشها که مصرف از علف کش ترفلان به میزان زئولیت در هکتار و در تیمار پس رویشی از علف کش آنوک به مقدار 15 گرم ماده مؤثر در هکتار در مرحله پنج برگی استفاده شد. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که تیمار دوبار کنترل علف هرز سوار بیشترین عملکرد وش ( مجموعه چین اول و دوم) میشود که اختلاف آماری معنیداری با یک بار کنترل علفهای هرز نداشت. در میان اجزای عملکرد تعداد قوزه مربوط و تعداد شاخه زایشی نسبت به سایر اجزای عملکرد بیشتر تحت تأثیر دفعات کنترل علفهای هرز قرار گرفت که در تیمار دوبار کنترل بیشترین مقدار بود. مثل علف گوش به صورت خاک مصرف + پیش رویشی بیشترین تأثیر را بر عملکرد و اجزای عملکرد پنبه داشت. مصرف علف کش پس رویشی اگر چه سبب افزایش عملکرد گردید اما نتوانست کنترل مطلوبی از علف هرز را انجام دهد و سبب کاهش عملکرد و اجزای عملکرد نسبت مصرف خاکی یا مصرف خاکی + پس رویشی علف کش شد. در مجموع نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که در صورت مصرف علف کش یک بار وجین عملکرد اقتصادی مناسبی در واحد سطح را موجب میشود.کلیدواژه ها
پنبه، مدیریت تلفیقی ، علف کش، دفعات وجینمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.