لوناسین در دانه های غلات

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 942

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_1840

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

هدف: در این مقاله سعی شده حضور ماده زیست فعال لوناسین در غلات مورد بررسی قرار گیرد. نتایج و بحث: لوناسین یک ماده بازدارنده رشد سلولهای سرطانی تازه کشف شده ایزوله شده از سویا می باشد. اثرات ضدسرطانی این ماده باعث شده مورد توجه بیشتری قرار گیرد. همچنین مشاهده شده لوناسین دارای خاصیت کاهش دهنده کلسترول می باشد.به تازگی ردپای این ماده پپتیدی درغلاتی مثل گندم, جو, چاودار وتریتیکاله مشاهده شد. سویا با دارا بودن 4.4-70.5mg lunasin/g protein بالاترین مقدار لوناسین را دارا می باشد. همچنین در دانه های غلات , جو با دارا بودن 8.7-8.7-5.9mg lunasin/g protein بیشترین مقدار لوناسین را دارا می باشد.لوناسین یک ترکیب زیست فعال ودارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد.تحقیقات نشان داده که مقدار لوناسین در سویا ودانه های غلات می تواند تحت تاثیر واریته وشرایط اب وهوایی قرار گیرد.برای مثال در تحقیقی که بر روی جودوسر انجام گرفت مشاهده شد واریته lvory بیشترین مقدار این ماده را دارا میباشد پس با در نظر گرفتن واریته و شرایط آب وهوایی وبهینه کردن این پارامترها می توان مقدار این ماده زیست فعال با ارزش را درمحصول افزایش داد. نتیجه گیری کلی: با توجه به تحقیقات اخیر واثبات وجود ماده پپتیدی وزیست فعال لوناسین در دانه های غلاتی مثل جودوسر وتریتیکاله ونظر به اینکه اثرات مفید این ماده به اثبات رسیده از این امر می توان در جهت تشویق جوامع به استفاده بیشترازغلات استفاده کرد .با توجه به متغیر بودن تولید لوناسین درغلات بر اثرعوامل محیطی و نوع واریته لزوم توجه به انتخاب واریته وشرایط کاشت مناسب بیشتر می شود.

نویسندگان

مهسا مجذوبی

عضو هئیت علمی بخش علوم وصنایع غذایی دانشگاه شیراز

مهدی عزیزی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم وصنایع غذایی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تا 9 آبان 1392 - دانشگاه شیراز ...
  • Charlton, K.E., Tapsell, L.C., Batterham, M.J., O Shea, J., Thorne, ...
  • Banas, A ., Debski, H., Banas, W., Heneen, W.K., Dahlqvist, ...
  • Gummeson, P.O., Marttila, S., Ekman, A ., Carlsson, A .S. ...
  • Butt, M.S., Tahir-Nadeem, M., Khan, M.K.I., Shabir, R., Butt, M.S., ...
  • Czerwinski, J., Bartnikowska, E., Leontowicz, H., Lange, E., Leontowic, M, ...
  • De Lumen, B.O., 20 05. Lunasin: a can cer-preventive soy ...
  • نمایش کامل مراجع