بررسی امکان افزایش حلالیت و ایجاد ویژگی امولسیون کنندگی در بخش نامحلول صمغ فارسی با استفاده از روش اصلاح شیمیایی (آکریل آمید)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_1786
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 908
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه ثمری خلج

دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، آزمایشگاه کلوئیدهای غذایی و رئولوژی

سلیمان عباسی

دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، آزمایشگاه کلوئیدهای غذایی و رئولوژی

چکیده

اصولا صمغ فارسی حاوی دو قسمت محلول (30-25 درصد) و نامحلول (75-70 درصد) می باشد که با توجه به نامحلول بودن بخش اعظم صمغ فارسی در پژوهش حاضر، تاثیر استفاده از شرایط مختلف اصلاح شیمیایی (براساس روش سطح پاسخ) روی افزایش حلالیت فاز نامحلول صمغفارسی و ایجاد ویژگیهای امولسیون کنندگی مورد بررسی قرار گرفت. براساس روش سطح پاسخ، تعداد 20 نمونه از مخلوط فاز نامحلول صمغ فارسیمطابق توضیحات تهیه شد. لازم به ذکر است که میزان گرانروی ذاتی، ویژگی های رئولوژیکی، قطر هیدرودینامیکی، ویژگیهای رنگی و کدورت،طیفهای فروسرخ، توانایی امولسیون کنندگی، نمونه های اصلاح شده مورد اندازهگیری قرار گرفتند. براساس نتایج این بررسی، بیشترین افزایش حلالیت در غلظت 1/5 گرم صمغ، 0/08 مول آکریل آمید ، دمای 60 درجه سانتیگراد و زمان 3 ساعت به دست آمد. همچنین، نتایج بررسیهای رئولوژیکی و ساختاری نشانگر استقرار گروههای آمینی در ساختار صمغ، کاهش وزن مولکولی، افزایش حلالیت، اصلاح ساختاری و ایجاد توانایی امولسیون کنندگی بود.

کلیدواژه ها

صمغ فارسی، اصلاح شیمیایی، آکریل آمید، امولسیون کنندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.