ساخت ترکیبات دافع پرندگان (Bird repellent composition(

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC10_329
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2812
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید حافظ فرقان

شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، شرکت پویش شیمی اسپادانا

سعید شرف الدین

شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، شرکت پویش شیمی اسپادانا

مجید وفادار

شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، شرکت پویش شیمی اسپادانا

چکیده

امروزه استفاده از روشهای نوین در جهت حفظ محصولات کشاورزی و زراعی، روند فزاینده ای به خود گرفته است . جایگزینی روشهای پیشرفته و موثر با روشهای قدیمی و سنتی، انقلابی بزرگ در زمینه حفظ این محصولات ایجاد کرده است . بکارگیری روشهای مدرن که علاوه بر حفظ محصولات کشاورزی به محیط زیست نیز آسیبی وارد نکند از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد . در این میان استفاده از مواد شیمیایی با نیمه عمر کوتاه چند روزه، از همه حائز اهمیت تر می باشد . در این طرح، محصولی شیمیایی با نام دافع پرندگان ساخته شده است که توسط آن محصولاتی همچون ، غلات، آفتاب گردان، برنج، گیلاس، سیب، ذرت، و انگور از حمله پرندگان مهاجم حفظ این طرح، پرندگان به عنوان یک آفت برای محصولات کشاورزی معرفی شده اند و هدف، دفع این پرندگان به روشی است که اولا سلامتی پرنده تضمین گردد، ثانیاً به محیط زیست هیچ آسیبی وارد نشود . نحوه و میزان مصرف این ترکیب با توجه به نوع محصولات کشاورزی متغیر می باشد، ولی به طور متوسط یک لیتر از این ترکیب با 1000 لیتر آب مخلوط شده و بر روی یک هکتار زمین کشاورزی اسپری می گردد . تجهیزات، شامل مخازن و راکتورهائی می باشد که به صورت غیر پیوسته و در مقیاس بنچ طراحی و ساخته شده است . در این طرح فتالیک انیدرید ساخته شده در داخل کشور طی واکنشهای مختلف به فتالیمید، سدیم فتالیمید، آنترانیلیک اسید و متیل آنترانیلات تبدیل می گردد . متیل آنترانیلات تولید شده با بکارگیری امولسی فایرهای مجاز، فرموله شده و به عنوان ترکیبات دافع پرندگان ( سازگار با محیط زیست ) معرفی می گردد . بهینه سازی در افزایش راندمان تولید و خلوص محصولات میانی و همچنین بررسی کاربردهای مختلف این محصولات از جمله فعالیتهای صورت گرفته در این طرح می باشد

کلیدواژه ها

دافع پرنده، متیل آنترانیلات، آنترانیلیک اسید، سدیم فتالیمید، فتالیک انیدرید، محصولات کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.