اثرات افزودن دانه ی کنجد بر رنگ فرآورده ی اکسترود شده بر پایه ی ذرت

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_1640
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 939
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشین نیکمرام

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، سبزوار، ایران

محمدرضا سعیدی اصل

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، سبزوار، ایران

مسعود شفافی زنوزیان

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، سبزوار، ایران

شهرام بیرقی طوسی

استادیار گروه پژوهشی فراوری مواد غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی، مشهد

چکیده

در این مطالعه اثرات افزودن دانه ی کنجد- به عنوان یک منبع غنی از پروتئین، اسیدهای چرب ضروری، ویتامین ها و مواد معدنی- شرایط فرآیند بر خصوصیات رنگی فرآورده ی اکسترودشده بر پایه ی ذرت مورد مطالعه قرار گرفته است. دانه ی کنجد در سطوح 30-0% به فرمولاسیون پایه افزوده شد. خوراک ها جهت به تعادل رسیدن رطوبت در ظروف یکبار مصرف درب بندی شده و به مدت یک شب در یخچال نگهاری شدند. نمونه ها در یک اسکترودر جفت مارپیچی و با سرعت مارپیچ 220-140 دور بر دقیقه و مای فرایند 120-160˚C فرآوری شدند و پس از یک مرحله آون گذاری، پارامترهای L (روشنایی)، a (قرمزی) و b (زردی) مورد ارزیابی قرار گرفتند. طرح آزمایشی مورد استفاده طرح Box-Behnken بود. نتایج حاصل نشان داد درصد کنجد اثر قابل توجهی (p< 0.05) بر پارامترهای ذکر شده داشت و پس از ان، فاکتور دما برای اعداد L و b و سرعت مارپیچ برای عدد a بیشترین اثرات را داشتند. بطور کلی با افزایش محتوای کنجد به دلیل افزایش میزان رنگدانه های قهوه ای، رنگ محصول تیره تر شد. قرمزی فرآورده با افزایش درصد کنجد بطور خطی کاهش و یا افزایش سرعت مارپیچ افزایش یافت. در سطوح بالای دانه ی کنجد، با افزایش دما زردی محصول نیز افزایش پیدا کرد. در نهایت، از لحاظ خصوصیات رنگی، بهترین سطح افزودن دانه ی کنجد 15% تعیین شد.

کلیدواژه ها

فرآورده ی اکسترودشده، دانه ی کنجد، خصوصیات رنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.