بهینه سازی تولید سیب گلاسه با اربرد طرح های آماری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
- کد COI اختصاصی: NCFOODI21_1604
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 691
نویسندگان
دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی
دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی
دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی
چکیده
در فاز غربالی، با به کارگیری طرح فاکتوریل دو سطحی (2-level factorial) حاوی نقاط مرکزی تأثیر نسبت های مختلف محلول ساکارز به میوه (2-10 برابر)، ضخامت برش های سیب (0/5-1/5 cm)، میزان کلرید کلسیم (0-0/5%)، میزان اسید سیتریک (0-0/5%)، بریکس شربت ساکارز در مرحله اول (45-60˚)، مدت زمان نگهداری میوه ها در شربت مرحله اول (24-48 ساعت)، بریکس شربت ساکارز در مرحله دوم (65-75˚) و مدت زمان نگهداری میوه های در شربت مرحله دوم (24-48 ساعت) بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی سیب گلاسه مورد مطالعه قرار گرفت. شاخص هایی از قبیل میزان قندکل، رطوبتف رنگ، بافت و پذیرش کلی محصول بر مبنای فاکتورهای مورد مطالعه مدلسازی و سپس به روش تابع مطلوبیت (desirability) بهینه سازی صورت گرفت. بهینه سازی بر مبنای بیشترین میزان قند کل و شاخص کروما و کمترین میزان رطوبت و سفتی بافت سیب های گلاسه انجام پذیرفت. شرایط بهینه در نمونه های فرآوری شده در نسبت محلول ساکارز به میوه 10 به 1، ضخامت 0/7cm برش های سیب، میزان کلرید کلسیم و اسید سیتریک 0/5%، زمان 48 ساعته و بریکس 45˚ مرحله اول شربت گذاری و زمان 48 ساعته و بریکس 75˚ مرحله دوم شربت گذاری به دست آمد. در این نقطه، میزان شیب نموار نیرو- زمان (نماینده سفتی بافت)، قند کل، رطوبت و شاخص کروما به ترتیب برابر با 0/3944، 75/93%، 9/68% و 26/69 می باشد.کلیدواژه ها
سیب گ لاسه، آب گیری اسمزی، بهینه سازیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.