بررسی میزاد آفلاتوکسین (M(1 شیرهای خام استان ایلام طی فصول بهار و تابستان سال 1391

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_1573
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 854
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا واقف

کارشناسی ارشد علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

رزاق محمودی

استادیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز

کیومرث امینی

استادیار گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه، ایران

حامد میر

کارشناس ارشد بیوشیمی بالینی، مربی، مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جهرم

چکیده

مایکوتوکسین ها سموم قارچی هستند که مهمترین انها آفلاتوکسین ها بوده که در بین مصرف آفلاتوکسین B1 توسط دام های شیری، آفلاتوکسین M1 از راه شیر و لبنیات به انسان منتقل و به دلیل اثرات سرطان زایی، فعالیت سرکوب ایمنی و کاه رد، به طور بالقوه برای سلامتی انسان مخاطره انگیز می باشند. با توجه به اهمیت مصرف مواد لبنی در تغذیه انسان و به دلیل عدم تغذیه صحیح دام، بررسی و تعیین میزان آفلاتوکسین M1 در شیر خام تولیدی استان ایلام به رو الایزا هدف اساسی مطالعه فوق را نتشکیل می دهد. نتایج حاصل از این برسی نشان داد که 71/90 درصد نمونه های مورد مطالعه از نظر وجود آفلاتوکسین مثبت می باشند. در بین نمونه های شیر واجد آفلاتوکسین تعداد 27 نمونه (28%) بالاتر از حد مجاز کمیته اروپا و غذایی کدکس (50 ng/l) بود. نتایج حاصل از این مطالعه وجود آفلاتوکسین M1 را در 69 نمونه از کل تعداد نمونه های ارزیابی شده تأئید نمود، که این مسئله یک مشکل بسیار جدی و مهم برای سلامت عمومی، مخصوصاً نوزادان و کودکانی که بیترین مصرف کننده این محصولات هستند، می باشد. بنابراین شیر و محصولات لبنی بایستی بصورت مستمر از نظر وجود آفلاتوکسین مورد کنترل قرار گیرند، به علاوه مواد غذایی و علوفه حیوانات شیرده که به نوعی از شیر آنها استفاده می شود از لحظ آلودگی باید مورد کنترل قرار گیرند.

کلیدواژه ها

شیر، الایزا، آفلاتوکسین M1

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.