فرایند استخراج به کمک آنزیم ترکیبات زیست فعال گیاهی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
- کد COI اختصاصی: NCFOODI21_1429
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1990
نویسندگان
دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد
استادیار پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد
عضو هیئت علمی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
در طی سالهای اخیر افزایش تقاضا برای ترکیبات طبیعی جدید منجر به توسعه ترکیبات زیست فعال گیاهی ده است. لذا در زمینه کشف ترکیبات زیست فعال جدید تحقیقات بسیاری صورت گرفته است که منجر به دانش فنی تولید ترکیبات زیست فعال از منابع گیاهی شده است. نقش بسیاری از این ترکیبات در جلوگیری از بیماری های مختلفی مانند سرطان، قلبی عروقی، فشار خون، دیابت و غیره به خوبی شناخته شده است. بنابراین کاربردهای صنعتی ترکیبات زیست فعال با منشاء گیاهی نظیر فرمولاسیون غذاهای عملگر، غذاداروها، صنایع دارو سازی و مواد آرایشی بهداشتی از گستره روز افزونی برخوردار است. نظر به اینکه در استخراج این ترکیبات از منابع گیاهی، وجود موانع فیزیکی و شیمیایی دریافت ها و سلول گیاهی باعث کاهش راندمان استخراج می شوند، تحقیقات در خصوص تشدید آزاد سازی اینترکیبات از دیواره سلولی به روش های نوین از طریق شکستن سلول، نفوذپذیری و استخراج از طریق دیواره سلولی یا بهره گیری از سیستم های آنزیمی منجر به بهبود فرایند و راندمان استخراج گردیده است. این مقاله مروری بر کاربرد آنزیم ها در افزایش راندمان استخراج ترکیبات زیست فعال گیاهی به ویژ با رویکرد اهداف استفاده در صنایع غذای و غذا داروها می باشد.کلیدواژه ها
استخراج، آنزیم، ترکیبات زیست فعال، مواد گیاهیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.