نقش انرژی های تجدید پذیر در توسعه روستاها و چشم انداز آن در کشور

  • سال انتشار: 1381
  • محل انتشار: دومین همایش بهینه سازی مصرف سوخت در ساختمان
  • کد COI اختصاصی: CECB02_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1880
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین مبرا

مدرس و کارشناس انرژی های نو و پژوهشگر علوم و فناوری

چکیده

گسترش روز افزون نیاز به انرژی و محدودیت منابع فسیلی , فاجعه آلودگی محیط زیست ناشی از سوزاندن این منابع بحث گرم شدن هوا و اثرات پدیده گلخانه ای و ضرورت متعادل نمودن نشر 2 CO همگی لزوم صرفه جوئی در مصرف سوختهای فسیلی و توجه به استفاده از دیگر منابع انرژی را ضروری ساخته است . در میان انرژی زا انرژیهای تجدید پذیر با توجه به سادگی فن آوری و نداشتن عوامل آلوده کننده محیط زیست و محاسن دیگر توانسته است نقش مهمی در سیستم جدید انرژی جهانی ایفا نماید . انجام کارهای تحقیقاتی نمونه سازی و تولید انبوه در شرایط حاضرزمینه را برای هر چه بیشتر اقتصادی نمودن انرژیهای تجدید پذیر بخصوص در برخی از شاخه های آن از جمله انرژی باد فراهم نموده است . انرژیهای تجدید پذیر بطور عمده عبارتند از انرژی خورشیدی , آبی , بیوماس , بیو گاز , ژئوترمال ( زمین گرمایی ) , جزر و مد می باشند که با استفاده از فن آوری نوین می توان از این انرژیها نهایت بهره برداری را نمود . در حال حاضر آنچه که از اهمیت خاصی برخوردار است روش توسعه اینگونه انرژیهاست چون در مفید بودن و لزوم استفاده از آنها تردیدی وجود ندارد . اتخاذ تصمیم صحیح در انتخاب روش مناسب توسعه اینگونه انرژیها می تواند هر چه سریعتر ما را به هدفمان نزدیکتر سازد . کشور جمهوری اسلامی ایران با داشتن منابع بسیار غنی در زمینه انرژیهای تجدید پذیر مستعد بکارگیری بهینه اینگونه انرژیها بوده و در برنامه ریزی انرژی کشور می توان جایگاه ویژه ای برای آن در نظر گرفت . با توجه به اینکه تقریبا در تمامی اروپا ساخت نیروگاههای اتمی متوقف شده است لذا در چشم انداز دراز مدت جایگزین دیگری غیراز انرژیهای تجدید پذیر به عنوان منبع انرژی قابل اعتماد دیده نمی شود .کاربرد انرژیهای تجدید پذیر در کشور باعث توسعه و آبادانی شهرها و روستاها شده و مسئله اشتغال را تا حدودی حل کرده و از مهاجرت روستائیان به شهرها جلوگیری خواهد نمود . تکنولوژی ساخت تجهیزات شاخه های مختلف انرژیهای تجدیدپذیر با توجه به کارشناسان و نوآوران اندیشمند انرژی خورشیدی در کشور قابل دسترسی و توسعه می باشد

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.