استفاده از اسانس زیره سیاه به منظور نگهدارنده بیولوژیک بر روند رشد لیستریا مونوسیتوژنز و اشرشیاکلی در محیط کشت مدل

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا صفری

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر

نسیم پاسدار

دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار

نفیسه شرافت

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، باشگاه پژوهشگران جوان، ورامین، ایران

چکیده

با توجه به نگرانی گسترده در رابطه با اثرات زیان آور استفاده از نگهدارنده های شیمیایی در مواد غذایی و همچنین هزینه بالای برخی از این ترکیبات، بطور فزاینده ای مصرف کنندگان موادغذایی متقاضی استفاده از ترکیبات طبیعی بعنوان جایگزین ترکیبات سنتزی در مواد غذایی میباشند. باکتری اشرشیاکلی و لیستریا مونوسیتوژنز از جمله پاتوژن های بیماری زا بوده، که هدف از این تحقیق تأثیر بکارگیری اسانس دانه زیره سیاه به منظور نگهدارنده بیولوژیک ، جهت جایگزینی ترکیبات سنتزی در مواد غذایی با دو غلظت مختلف بر روند رشد این دو باکتری در محیط کشت مدل بررسی شد. به منظور آماده سازی اولیه، اسانس زیره سیاه با دو غلظت (0.8% و 1/2%) به محیط کشت اولیه تریپتیک سوی براث 80Twene, (TSB) به عنوان امولسیفایر و آگار - آگار به عنوان پایدار کننده استفاده گردید و پس از تلقیح هر یک از باکتری ها به منظور تاثیر اسانس زیره سیاه ،جذب نوری باکتری ها در زمان های مختلف (صفر، 24 و 48 )ساعت قرائت گردید. نتایج نشان داد که اثر زیره سیاه بر لیستریا مونوسیتوژنز بصورت باکتریواستاتیک بوده به طوریکه در 24 ساعت اول رشد باکتری متوقف شده ولی پس از 48 ساعت نگهداری، مجددا باکتری شروع به رشد کرده و محیط کاملا کدر شده بود، واکنش اشرشیاکلی نسبت به زیره سیاه پس از 24 ساعت عدم رشد در محیط مایع بوده است. در نتیجه گیری کلی میتوان گفت اثر زیره سیاه بر لیستریا مونوسیتوژنز و اشرشیا کلی به ترتیب به صورت باکتریواستاتیک و باکتریوساید بوده است.

کلیدواژه ها

؛ زیره سیاه ، لیستریا مونوسیتوژنز ، اشرشیاکلی ، نگهدارنده بیولوژیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.