بررسی تاثیرات گردشگری بر اقتصاد شهری (نمونه موردی: شهر بانه)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی مدیریت یکپارچه شهری و نقش آن در توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: RESEARCHH01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1680
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود امیری یزدانی

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه زنجان

سعادت معتمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه زنجان

چکیده

امروزه گردشگری پدیده ای جهانی تلقی می شود، به ویژه در طول چهل سال گذشته با رشد چشمگیری مواجه بوده است. گسترش گردشگری باعث به وجود آمدن اشکال عمده ی گردشگری شده که مهمترین نوع آن، گردشگری شهری می باشد که نقش مهمی در توسعه پایدار اقتصاد شهر دارد. هدف این مقاله بررسی تاثیرات گردشگری بر اقتصاد شهر بانه می باشد. با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی شهر بانه و هم مرز بودن آن با کشور عراق، از قدیم الایام تجارت در این شهر رونق داشته است و به ویژه در چند سال اخیر تجارت به صورت گسترده ای انجام می گیرد و قیمت کالاها در مقایسه با کالاهای داخلی ارزانتر تمام می شود و همین امر باعث جذب گردشگر می شود. در این تحقیق آمار و اطلاعات مورد نیاز با مراجعه مستقیم به سازمان صنایع دستی و گردشگری و بنگاههای املاک زمین و مسکن در سطح شهر بانه گردآوری شده و چون داده ها از نظر زمانی به روز می باشند، دارای ارزش فراوانی برای برنامه ریزی گردشگری در آینده هستند. روش تحقیق، میدانی – کتابخانه ای است. داده های صنایع دستی و گردشگری از سال 1384 تا پایان شهریور سال 1392 و داده های مربوط به بنگاه املاک زمین و مسکن از سال 1375 تا اول تیرماه سال 1392 می باشد. شاخص های مورد بررسی عبارت است از تعداد گردشگران ورودی به شهر در هر سال، تعداد مکان های اقامتی، درصد اشغال واحدهای اقامتی و متوسط مدت اقامت گردشگران و قیمت زمین در محلات مختلف شهر از سال 75 تا 92 است. گردشگری بر میزان اشتغال و افزایش تعداد هتل ها و مهمانپذیرها اثر مثبت داشته است و میزان اقامت گردشگران از سال 87 به بعد به دو روز و بیشتر افزایش پیدا کرده است. از سال 75 به بعد قیمت زمین در مرکز شهر که دارای کاربری تجاری است نسبت به زمین های حاشیه شهر روند رو به رشدی را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

اقتصاد، شهر، گردشگری، بانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.