تدوین استراتژی اکوتوریسم شهرستان ایذه با روش SWOT با تاکید بر منطقه حفاظت شده شالومنگشت

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آموزش، فرهنگ و اخلاق زیست محیطی
  • کد COI اختصاصی: EESD01_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1012
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدرحیم موسوی

دانشجوی کارسناسی ارشد علوم محیط زیست دانشگاه شهید رجایی تهران ،دبیرآموزش وپرورش

جلال ولی الهی

استادیارو مدیرکروه گروه علوم محیط زیست دانشگاه شهید رجایی تهران

چکیده

توسعه ی فیزیکی اماکن طبیعی به عنوان کانون های جلب توریست می بایست بر اساس طرح های جامع صورت گیرد و برای آگاهی دادن به توریست ها در مورد حفظ ارزش مناطق حفاظت شده و چشم اندازهای طبیعی مراکز بازدید کنندگان ایجاد گردد. بدون شک توجهی که امروزه به پارک های ملی و حیات وحش شده است علاوه بر شمار زیادی از کارکردهای خود از قبیل حفظ و حمایت آبخیزها و خاک ها، بهبود شرایط آب و هوایی محلی، نگه داری جمعیت گونه های گیاهی و جانوری، پژوهش های علمی و آموزشی، اصلاح شرایط زیست محیطی در مناطق پیرامونی و حفظ و نگه داری از ارزش های میراث طبیعی در اکثر کشورها به ویژه کشورهای توریست پذیر موجب ترویج اکوتوریسم شده است. فعالیت های اکوتوریسم در مناطق حفاظت شده و محیط های طبیعی می تواند به عنوان مکانیسم مالی برای خودگردانی این مناطق و وسیله ای برای حفاظت از آن ها باشد، البته این گونه فعالیت ها در صورتی امکان پذیر است که نوع و سطح مدیریت توریسم مطلوب و متناسب با ظرفیت برد این مناطق انجام گردد. شهرستان ایذه در شمال استان خوزستان قرار دارداین منطقه بادارا بودن جاذبه های تاریخی منحصربفردودیگرظرفیتهای اکوتوریستی درایران ودرخوزستان ازجایگاه مهمی برخورداراست.اماتاکنون آنگونه که شایسته است است.موردتوجه مسولین وبرنامه ریزان قرارنگرفته وبه علت ضعف زیرساخته هاومحرومیت منطقه دراستقبال گردشگران وجهانگردان قرارندارد هدف ازاین تحقیق معرفی منطقه حفاظت شده شالومنگشت به عنوان منطقه اکوتوریسم که در صورت توجه و رسیدگی بیش تر می تواند به یکی از قطب های اکوتوریستی استان تبدیل شود.

کلیدواژه ها

اکوتوریسم، منطقه حفاظت شده، شالو منگشت، شهرستان ایذه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.