بهینه سازی نانو ساختار سلول خورشیدی CISG

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی حفاظت وبرنامه ریزی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NATURE02_249
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 898
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه موسوی تبار

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اراک

احمد عفیفی

استادیار،دانشگاه مالک اشتر،مجتمع دانشگاهی برق و الکترونیک،گروه مهندسی برق و الکترونیک،تهران، ایران.

امیرحسین سالمی

استادیار،دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک،دانشکده فنی و مهندسی،گروه برق،اراک،ایران.

چکیده

انرژی الکتریکی یکی از مهمترین و مفیدترین انواع انرژی می باشد، در عصر حاضر با توجه به پیشرفت های صنعتی و تکنولوژیک اهمیت انرژی به نحو بارزتری تجلی می نماید. از آنجا که منابع تجدید ناپذیر انرژی در حال اتمام می باشد و همچنین این منابعاثرات مخربی بر محیط زیست دارند ، لذا دانشمندان به منابع تجدید پذیر انرژی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم از انرژی خورشید نشأت می گیرند روی آوردند. و از این رو سلول های خورشیدی نامزد بسیار مهمی برای جانشینی انرژی زمینی می باشد. سلول خورشیدی یا سلول فتوولتاییک افزاره ای است که انرژی خورشید را تحت اثر فتوولتاییک به الکتریسیته تبدیل می کند.تبدیل انرژی تابشی به الکتریکی اثر فتوولتاییک نامیده می شود. این سلولها در انواع مختلف موجود می باشند . سلول خورشیدیCIGS یکی از انواع سلولهای خورشیدی فیلم نازک است که به دلیل انعطاف پذیری و قابلیت های ویژه در بسیاری از مراکزتحقیقاتی مورد بررسی قرار گرفته است. این سلول خورشیدی در بین سلول های خورشیدی فیلم نازک از بازده بالاتری برخوردارمی باشد. در این مقاله تاثیر ضخامت لایه های تشکیل دهنده در نانو ساختار این سلول جهت افزایش راندمان مورد بررسی قرارگرفته و با استفاده از شبیه سازی توسط نرم افزارsilvacoیک حالت بهینه را مورد ارزیابی قرار داده ایم.

کلیدواژه ها

راندمان،دوپینگ،سلول خورشیدی،لایه جاذب،فیلم نازک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.