بررسی علل و منشأ ایجاد گرد وغبار دراستان خوزستان و تأثیر آن بر سلامت ومحیطزیست
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی حفاظت وبرنامه ریزی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NATURE02_186
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 811
نویسندگان
کارشناسارشد مدیریت کشاورزی
کارشناسارشد مدیریت کشاورزی
چکیده
دخالت نادرست انسان در طبیعت، بخصوص در سدههای اخیر، باعث شده است که محققان علوم محیطی، خبر از بازشدن مبحث جدیدی فرا روی بشر در حال توسعه به نام تغییرات اقلیمی بدهند دخالت گسترده انسان در محیطزیست گیاهی و جانوری دارایاثرات پنهان بسیاری است که امروزه به تدریج در حال نمایان شدن هستند. از طرف دیگر، استفاده روز افزون از سوختهای فسیلی باعث تشدید نوسانات اقلیمی شده است، به گونهای که به نحو بارزی، دورههای خشکسالی و ترسالی افزایش یافتهاند. در کشور ما چند سالی است که پدیده گرد و غبار در مناطق وسیعی، به خصوص مناطق واقع در جنوبغرب، باعث ایجاد نگرانیهایی شدهاست. استان خوزستان به دلیل شرایط خاص ژئومورفولوژی و اقلیمی و همچنین همجواری با کشور عراق که یکی از کانونهای اصلی ایجاد گرد و غبار در کشور است، در معرض بیشترین میزان گرد و غبار قرار دارد، به گونه ای که میزان گرد و غبار در این استان در بعضی از موارد 36 برابر حد استاندارد نیز رسیده است. استان خوزستان با وسعت 67130 کیلومتر مربع، در جنوبغربیایران واقع شده است. دشتهای متعدد کوچک و بزرگ این استان به طور عمده از نهشتههای آبرفتی و رسوبات ریزدانه رودخانههای کارون، کرخه، دز، جراحی و هندیجان و شاخههای آنها پوشیده شدهاند که بستر مناسبی برای تبدیل شدن به کانون فرسایش بادی و گرد و غبار به شمار میآیند، گرد و غبار یکی از پدیدههای جوی است که آثار و پیامدهای زیستمحیطی نامطلوبیبر جا میگذارد. طوفانهای گرد و غباری اثرات مضری بر سلامت و اقتصاد جامعه و تغییر اقلیم دارند. بنابراین شناخت ماهیت، منشاء و اثرات طوفانهای گرد وغباری در تعیین روشهای کنترل آن نقش بسزایی دارد.کلیدواژه ها
گردوغبار، استانخوزستان، سلامت، محیطزیستمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.