گیاه پالایی شوری و بررسی برخی خصوصیات مورفولوژیکی و محتوی یونی در دو گونه گاوزبان ایرانی و گاوزبان دارویی (اروپایی(Echium amonume & Borago officinalis L.)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی حفاظت وبرنامه ریزی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NATURE02_053
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 844
نویسندگان
استادیار دانشکده زیست شناسی دانشگاه پیام نور تهران
دانشجوی مهندسی آب دانشگاه صنعتی اصفهان
کارشناسی ارشد علوم گیاهی
پژوهشگر مرکز پژوهشی کشت بدون خاک دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
افزایش شوری در خاک باعث ایجاد مشکلات فراوانی برای مردم جهان مخصوصا در نواحی خشک و نیمه خشک که محصولات کشاورزی از طریق آبیاری رشد میکنند شده است. هدف این تحقیق بررسی پالایش سبز شوری به کمک دو گونه گاوزبان ایرانی Echium amoenum Fisch & C.A. mey)و گاوزبان دارویی (اروپاییBorago officinalic L.)بوده است. بدین منظور شوری در دو سطح ( 0 و 100 میلی مولار) از کلرید سدیم در نظر گرفته شد و دو گونه گاوزبان در محیط هیدروپونیک کشت و با این سطوح تیمار گردید. آزمایش در یک طرح کاملا تصادفی انجام و سپس میزان برخی پارامترهای مورفولوژیکی و محتوی یونیاندازهگیری و مشخص گردید که برخی از این پارامترها بهطور معنی داری (در سطح 5%) تغییر یافته بود. بهطور کلی نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که میزان جذب سدیم در ریشه و اندام هوایی هر دو گونه گاوزبان افزایش معنی داری داشت و مقادیر پتاسیم و کلسیم تنها در ریشه هر دو گونه گاوزبان افزایش معنی داری داشت. علاوه بر آن نسبت سدیم اندام هوایی به ریشه تنها در گاوزبان دارویی افزایش معنی داری یافته و در گاوزبان ایرانی کاهش معنی داری یافتکلیدواژه ها
گیاه پالایی، شوری، گاوزبان ایرانی، گاوزبان دارویی، محتوی یونیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.