ارزیابی میزان پیاده مداری حوزه خیابان راهنمایی مشهد با استفاده از تکنیک Ped Sheds
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان
- کد COI اختصاصی: UOT01_161
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2259
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
چکیده
پیادهمداری یکی از مهمترین ویژگیهای فضاهای شهری موفق است. از این روی طراحی فضاهای پیادهمدار به یکی از مهمترین دغدغههای شهرسازی نوین بدل شده است. هدف اصلی این مقاله ارزیابی میزان پیادهمداری در محدوده اطراف خیابان راهنمایی مشهد با استفاده از تکنیک Ped Sheds می باشد. Ped Sheds ، یک تکنیک Mapping می باشد که در کنار مشاهدات میدانی برای ارزیابی قابلیت پیاده مداری شبکه دسترسی اطراف یک مرکز مشخص بکار میرود. با استفاده از این روش میتوان درصد پیادهمداری (قابلیت پیاده مداری محدوده) را در فواصل پیادهروی 5 و 10 دقیقهای مشخص کرد. میزان پیاده مداری محدوده به پیوستگی شبکه دسترسی، اتصال فضاها و نفوذ پذیری محدوده وابسته است. نمونه مطالعاتی یکی از خیابان های مهم و پرجاذبه در مرکز شهر مشهد می باشد که در مطالعه حاضر مساحت حوزه مورد بررسی در حدود 323 هکتار، در نظر گرفته شده و میزان پیاده مداری آن در فاصله 5 دقیقه پیادهروی برابر با 86 درصد و در فاصله 10 دقیقه پیادهروی برابر با 57 درصد مساحت کل بدست آمده است. باتوجه به نقشههای ترسیمی و نتایج بدست آمده از ارزیابی، به نظر میرسد که میزان پیادهمداری محدوده مورد مطالعه در حد متوسط قرار دارد و برای ارتقا آن باید میزان نفوذپذیری و پیوستگی فضایی و همچنین شبکه دسترسی به نفع عابر پیاده اصلاح شود.کلیدواژه ها
پیادهمداری، Ped Sheds، خیابان راهنمایی، نفوذپذیری، پیوستگیمقالات مرتبط جدید
- کاربست شهرسازی تاکتیکال در توسعه محلات شهری با استفاده از فنآوریهای دیجیتال
- بستر زمین و تاثیر آن در طراحی ساختمان های مسکونی
- بررسی عوامل تاثیرگذار بر حمل و نقل عمومی (مطالعه موردی اتوبوسرانی اصفهان)
- چشمانداز استفاده از باطله معادن در ساخت و ساز شهری پایدار
- بررسی عوامل موثر در تقویت حس تعلق به مکان در خانههای معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.