نقش سیستم های سازه ای در تفاوت های الگوی رفتاری استفاده کنندگان مطالعه موردی بازارسرپوشیده زنجان
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان
- کد COI اختصاصی: UOT01_124
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 849
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم و تحقیقات زنجان
استادیار، دانشگاه زنجان
چکیده
مناسب بودن فضاهای عمومی به عنوان قرارگاه های رفتاری موضوع مهمی است بدین لحاظ که باید میان محیط و الگوهای جاری رفتاری در آن، همساختی مناسبی وجود داشته باشد. با توجه به اینکه زمان بر روی محیط مطابق با زندگی روزمره انسان ها و محیط بر روی رفتارها مطابق با خصوصیات فضایی و نیازهای روانی انسان ها تاثیر می گذارد، فضاهای اصلی شهرهای گذشته مثل بازار نیز دستخوش این تاثیرپذیری قرار گرفته اند.هم اکنون بازار سنتی زنجان که بلندترین بازار خطی ایران است، به عنوان یک قرارگاه رفتاری شاهد کیفیات فضایی متفاوتی می باشد که به دنبال آن الگوهای رفتاری مختلفی نیز در آن وجود دارد. این مقاله با توجه به مفهوم قرارگاه رفتاری که عنصری تحلیل کننده برای محیط است، به بررسی تفاوت های رفتاری در بازار می پردازد، نقش عوامل تاثیرگذار بر الگوهای رفتاری را بررسی می کند و عنصر سازه را به عنوان مهمترین عامل کالبدی محیط در تطبیق فضا با الگوهای رفتاری موجود در بازار زنجان معرفی می نماید چرا که در معماری گذشته، سازه علاوه بر اینکه به عنوان عنصر برپاسازی فضا ایفای نقش می نموده است، به عنوان جزئی از اجزای فرم معماری نیز مطرح بوده که با القای زیبایی در شکل دهی به هویت و ارتقاء کیفیت فضا نقش داشته است. در انتها این پژوهش، با معرفی سیستم های سازه ای سنتی موجود در این بازار و با توجه به نقش حمایت کننده یا بازدارنده عوامل محیطی و خصوصیات کالبدی نشأت گرفته از آنها به بررسی معیارهای مطلوبیت محیط پرداخته و مدلی را برای نشان دادن چگونگی تاثیرات این عوامل بر الگوهای رفتاری موجود در بازار ارائه می کند.کلیدواژه ها
قرارگاه رفتاری، الگوهای رفتار، بازار سنتی زنجان، سیستم های سازه ایمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.