بررسی نظریه قدرت میشل فوکو در فضاهای شهری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان
- کد COI اختصاصی: UOT01_123
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4829
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید بهشتی
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
میشل فوکو به عنوان یکی از اندیشمندان حیطه فلسفه و جامعه شناسی، افقی تازه را در شناخت و تحلیل پدیده های اجتماعی و تاریخی گشوده است.او به تحلیلی منعطف از اهمیت حیاتی قدرت در تشکل و کنترل گفتمان ,تولید دانش و ساختار بندی اجتماعی فضا در هر جامعه میپردازد. این پژوهش با به کارگیرى روش توصیفى و از طریق مطالعه اسنادی به بررسی تطبیقی نظریه قدرت فوکو در دو فضای شهری (میدان تیان آن من چین) و (مجموعه تجاری راکفلر نیویورک) میپردازد.گفتمان غالب مذهبی در جامعه چین از دیرباز شکل قدرت و روابط آن را تعیین میکرده است. در این جامعه مرکز قدرت مشخص است و تفکر آسمانی و نظام سلسله مراتبی،ساختار قدرت و هویت ویژه ای را به وجود آورده است که در روابط اجتماعی و عناصر کالبدی و فضایی شهر خود را نشان میدهد. در نمونه آمریکا گفتمان سرمایه داری شبکه قدرت و روابط اجتماعی بین افراد را تعیین میکند.این گفتمان با برجسته کردن حقوق فردی و آزادی انسانی، در واقع به شکل پنهانی به اعمال قدرت می پردازد.این قدرت به شکل آرام و غیر نمایشی و از طریق شبکه ای متکثر و ناپیدا فضاهای شهری را شکل میدهد.کلیدواژه ها
قدرت، دانش، گفتمان، فضای شهریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.