ارزیابی ایمنی و امنیت شهر با استفاده از شاخص های طراحی و کیفیت محیطی (مورد مطالعه: شهر مراغه)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان
- کد COI اختصاصی: UOT01_122
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3837
نویسندگان
استادیار دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین (ره
دانشجوی کارشناسی ارشد شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات قزوین
دانشجوی دکتری
کارشناسی ارشد
چکیده
افزایش ایمنی و امنیت محیط شهری در راستای تحقق شهر سالم و امن از مهمترین رویکردهایی است که در سال های اخیر مورد توجه برنامه ریزان و مسئولان شهری قرار گرفته است. هدف اول تحقیق ارایه مدلی برای تبیین ایمنی و امنیت شهر بر اساس شاخص های طراحی و کیفیت محیطی شهر ارائه شود. برای این منظور از مطالعات گذشته، مشابه و رویکرد CPTED استفاده شده است. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی می باشد، جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه بوده است. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران، 306 مورد بوده است، نمونه گیری تحقیق نیز به صورت تصادفی طبقه ای بوده است. هدف دوم تحقیق بررسی و تحلیل شاخص های تبیین کننده ایمنی و امنیت در بافت های (روستایی، جدید، قدیم) شهر مراغه بوده است. برای انتخاب شاخص ها از مبانی نظری و ادبیات تحقیق استفاده شده است، در نهایت 10 قلمرو اصلی با 43 زیر قلمرو برای مولفه طراحی و کیفیت محیطی شهر انتخاب شده است. برای شناخت و تعیین ابعاد طراحی و کیفیت محیط شهری موثیر بر امنیت شهری از تحلیل عاملی استفاده شده است. برای بررسی و تحلیل تأثیر ابعاد طراحی و کیفیت محیط بر روی متغیر ایمنی و امنیت شهری از همبستگی پیرسون استفاده شد، همچنین از تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی برای پیش بینی تأثیر متغیرهای تحقیق بر روی ایمنی و امنیت شهری استفاده شده است. نتایج نشان می دهد عامل بهداشت و کیفیت محیط زیست شهری بیشترین تأثیر را بر روی متغیر ایمنی و امنیت شهری دارد. همچنین هر یک از عامل های تحقیق تأثیر متفاوتی در بافت های شهر مراغه دارند. به طور کلی می توان گفت که با استفاده از شاخص های طراحی و کیفیت محیط شهری میزان ایمنی و امنیت شهری را افزایش داد.کلیدواژه ها
ایمنی،امنیت،طراحی، کیفیت محیطی ،مراغهمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.