CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بازیابی هویت در میدان های تنزل یافته امروزی با تاکید بر الگوهای شهر ایرانی- اسلامی (نمونه موردی: میدان انقلاب شهر سنندج)

عنوان مقاله: بازیابی هویت در میدان های تنزل یافته امروزی با تاکید بر الگوهای شهر ایرانی- اسلامی (نمونه موردی: میدان انقلاب شهر سنندج)
شناسه ملی مقاله: UOT01_096
منتشر شده در اولین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

سپیده احمدی - دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، باشگاه پژوهشگران نخبگان
اسماعیل صالحی - دکتری شهرسازی

خلاصه مقاله:
درپی اثرات منفی جنبش مدرنیته در شهرهای ایرانی، کمرنگ شدن هویت در فضاهای شهری آغاز شد. یکی از عواقب ناشی از مدرنیسم جهانی، تنزل جایگاه میدان های شهری است که عمده گره های فعال شهری را در قالب فلکه ها ایجاد نمود و میدان ها در این میان نقش عملکردی و تاریخی خود را به عنوان یک فضای پویا و فعال شهری از دست دادند. هدف این پژوهش شناخت و تبیین نقش های عملکردی میدان جهت تقویت زندگی شهری، هویت بخشی و حیات اجتماعی فضاهای شهری است. این پژوهش یک تحقیق علمی- کاربردی است. روش های گردآوری اطلاعات مطالعات کتابخانه ای و میدانی می باشد. فرضیه تحقیق این است که با توجه به معیارها و الگوهای شهرسازی و معماری اسلامی می توان راهکارهایی برای بازآفرینی میدان های عملکردی شهری و هویت در آن ها ارایه داد. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که رویکرد اجتماعی و عملکردی میدان انقلاب با توجه به روند توسعه کالبدی شهر سنندج کمرنگ شده و امروزه این فضای عمومی به عنوان یک فلکه صرفاً ترافیکی مورد استفاده است. در نهایت با درنظر گرفتن الگوهای میادین کهن ایرانی- اسلامی نقصان های ناشی از تنزل این گونه فضای شهری از جمله ناتوانی در نمایاندن هویت شهری و ... شناسایی و جهت معنادارکردن، هویت بخشی و تسلط عملکرد اجتماعی میدان راهکارهایی ارایه می شود.

کلمات کلیدی:
میدان، شهر ایرانی- اسلامی، هویت شهری، شهرسنندج

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/231991/