تحلیل تاثیر دانش بازاریابی بر کارآفرینی کشاورزی با نقش میانجی توسعه محصول جدید

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: فصلنامه علم مدیریت در صنعت، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_MINDUST-4-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 10
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا زینالی سعیدلو

کارشناسی ارشد، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

ناصر سیف اللهی

استاد گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

محمد باشکوه اجیرلو

گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

کارآفرینی کشاورزی به ­عنوان مفهومی مورد بحث در میان محققان بوده است؛ زیرا نه­ تنها به توسعه مشاغل غیرکشاورزی توسط کشاورزان مستقر، بلکه به توسعه محصولات جدید و نوآوری در فرایند کسب­ وکار، توزیع و بازاریابی مرتبط است. هدف پژوهش حاضر تحلیل تاثیر دانش بازاریابی بر کارآفرینی کشاورزی با نقش میانجی توسعه محصول جدید است که از لحاظ هدف، کاربردی، از لحاظ شیوه جمع ­آوری داده ­ها توصیفی – پیمایشی و از نوع همبستگی و در حوزه تحقیقات کمی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کارآفرینان کشاورزی استان آذربایجان غربی به تعداد ۳۶۱۴۴ نفر است. روش نمونه­ گیری تصادفی ساده و بر اساس فرمول کوکران ۳۸۴ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند.  برای پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد  و تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده ‎از روش معادلات ساختاری و نرم ­افزارهای SPSS۲۶ و SmartPLS-۳ انجام گردید. نتایج یافته ­های تحقیق نشان داد که دانش بازاریابی بر کارآفرینی کشاورزی، دانش بازاریابی بر توسعه محصول جدید، توسعه محصول جدید بر کارآفرینی کشاورزی تاثیر مثبت و مستقیم دارد. نقش ­میانجی توسعه محصول جدید در رابطه بین دانش بازاریابی و کارآفرینی کشاورزی نیز با آزمون سوبل تایید شد.

کلیدواژه ها

بازاریابی, کارآفرینی در کشاورزی, طراحی و توسعه محصولات جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.