پایداری کالبدی در بافت شهرهای سنتی (نمونه موردی: بافت قدیم شهر کرمانشاه)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان
  • کد COI اختصاصی: UOT01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرمت و احیای بناها و بافت های تاریخی دانشگاه هنر اصفهان

محمود الطافی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرمت و احیای بناها و بافت های تاریخی دانشگاه هنر اصفهان

علی علایی

عضو هیئت علمی آموزشکده سما واحد کرمانشاه

فرشاد مرزبانپور

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد مرکز کرمانشاه واحد علوم و تحقیقات

چکیده

با نگاهی به شهرهای گذشته درمی یابیم که این شهرها علاوه بر اینکه به بهترین شکل با شرایط محیطی و خصوصیات فیزیکی منطقه انطباق داشته اند ، عناصر تشکیل دهنده شهر نیز در جهت رفاه و آسایش ساکنین و استفاده کنندگان و رفع نیازهای مادی و معنوی آنها به خوبی سازمان و با هم انسجام یافته اند . این امر تصویر دقیقی از یک کیفیت ساختاری ویژه است که این شهرها از آن برخوردار بوده اند ؛ این در حالی است که بسیاری از شهرهای معاصر ما فاقد چنین کیفیتی هستند. شناخت و بررسی این ارزش ها و کیفیت های کالبدی نهفته در ساختار شهرهای گذشته می تواند رهنمود و راهکاری در جهت طراحی پایدار در شهرهای معاصر باشد . در این راستا در این مقاله به شناخت و بررسی ارزش ها و راهکارهای اقلیمی - کالبدی در بافت شهرهای سنتی که به منظور رسیدن به پایداری به کار گرفته شده پرداخته و به طور موردی این ویژگی ها در بافت تاریخی شهر کرمانشاه مورد بررسی قرار می گیرد .

کلیدواژه ها

بافت سنتی، بافت قدیم کرمانشاه، پایداری کالبدی، طراحی اقلیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.