بررسی عوامل اقتصادی مؤثر بر فقر روستایی در روستاهای شهرستان طارم استان زنجان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم مدیریت نوین
  • کد COI اختصاصی: CMMS02_507
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1048
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اقتصاد کشاورزی دانشگاه پیام نور کرج، کارمند آموزش و پرورش شهرستان طارم

غلام رضا یاوری

استاد یار و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور کرج،

محمد خالدی

استاد یار دانشگاه پیام نور کرج، کارمند موسسه تحقیقات و پژوهشهای اقتصاد کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی

چکیده

فقر و محرومیت در بیشتر کشورها یکی از مسائل و مشکلات فراروی دولتها، به ویژه برنامه ریزان به شمار می آید، همچنین چگونگی برخورد دولتها با این مشکل و اینکه چه راهکارهایی برای حل یا کاهش آن اتخاذ کنند، از مسائل مطرح و مشکل آفرین برای آنهاست. هدف کلی این تحقیق بررسی عوامل اقتصادی مؤثر بر فقر روستایی در روستاهای شهرستان طارم استان زنجان می باشد. بدین منظور از میان10796 خانوار روستایی به کمک روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای، 260 خانوار به عنوان نمونه از مناطق مختلف زیست محیطی در سال 1391 1391 شهرستان طارم (کوهستانی و کوهپایه ای) انتخاب گردید. در این مطالعه از روش درصدی از میانه (میانگین) درآمد برای تعیین خط فقر خانوار روستاهای شهرستان استفاده گردیده است. لذا تمامی محاسبات بر اساس داده های طرح آماری هزینه و درآمد خانوار بر گرفته از پرسشنامه محقق ساخته می باشد که با توزیع میان خانوارها و تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار spss و با استفاده از روشهای آمار توصیفی و استنباطی اعم از آزمون همبستگی اسپرمن، پیرسون و غیره صورت گرفته و این نتیجه حاصل شدکه: بین متغیرهای (دارایی ها، میزان درآمد، تسهیلات دولتی و بانکی) و فقر روستایی رابطه معنی داری وجود دارد و 76/2 درصد کل پاسخگویان 2477246 ریال در ماه با عدد خط فقر (6643912 ریال در ماه) فاصله دارند. بنابراین طبق این مطالعه در روستاهای شهرستان طارم فقرنسبی روستاییوجود دارد.

کلیدواژه ها

فقر، خط فقر، خانوار روستایی،درآمد، شهرستان طارم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.