برنامه ریزی استراتژیک با استفاده از روش هایSWOT و SPACE در یک شرکت تولیدی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم مدیریت نوین
  • کد COI اختصاصی: CMMS02_424
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3056
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سونیا جلالی

کارشناس ارشد مدیریت استراتژیک

حمید سرخیل

استادیار دانشکده فناوری های نوین زیست محیطی- دانشگاه محیط زیست

چکیده

سازمان ها در خلاء زندگی نمی کنند، بلکه در محیطی که رفتار و ساختارهای آن ها را شکل می دهد، فعالیت می کنند. شرایط محیطی که بسیاری از سازمان ها با آن مواجه هستند به سرعت تغییر یافته است. از این رو، سازمان ها به منظور کسب موفقیت در میدان رقابت، باید از نوعی برنامه ریزی بهره گیرند که آینده نگر و محیط گرا باشد، به طوری که علاوه بر شناسایی عوامل و تحولات محیطی در یک افق زمانی بلندمدت، تأثیر آن ها بر سازمان و نحوه تعامل سازمان با آن ها را مشخص کند. این نوع برنامه ریزی در واقع همان برنامه ریزی استراتژیک است که با بررسی محیط خارجی و داخلی سازمان، فرصت ها و تهدیدهای محیطی و قوت ها و ضعف های داخلی را شناسایی می کند و با توجه به مأموریت سازمان، اهداف بلندمدت برای سازمان را تنظیم می نماید و برای دستیابی به این اهداف، از بین گزینه های استراتژیک، به انتخاب استراتژی هایی می پردازد که با تکیه بر قوت ها و رفع ضعف ها، از فرصت های ایجاد شده به نحو شایسته استفاده کند و از تهدیدها پرهیز نماید تا در صورت اجرای صحیح، موجب موفقیت سازمان در میدان رقابت شوند .در این پژوهش هدف آن است که با روش های SWOT و SPACE استراتژی های شرکت مورد بررسی تدوین شود. برای دستیابی به این هدف، ابتدا اطلاعات مربوط به فرصت ها و تهدیدهای پیش روی شرکت و نیز نقاط قوت و ضعف شرکت از طریق رسشنامه و مصاحبه با مؤسسین شرکت، جمع آوری و تجزیه وتحلیل شد.سپس با استفاده از ماتریس SPACE استراتژی کلان شرکت مشخص شد. طبق نتایج تحقیق، استراتژی کلان شرکت استراتژی تهاجمی می باشد.براین اساس استراتژی های وظیفه ای با بهره گیری از روش SWOT در حوزه های مختلف سازمان طراحی شده است.

کلیدواژه ها

استراتژی، برنامه ریزی استراتژیک،ماتریسSWOT ماتریس SPACE

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.