نقش رهبری اثربخش برکاهش خستگی عاطفی در میان کارکنان سازمان زندان ها

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت منابع انسانی پایدار
  • کد COI اختصاصی: SHRM02_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 23
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد پورحسن مریان

کارشناس ارشد، مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور، رشت، ایران

چکیده

اهداف: کارکنان زندان به دلیل ارتباط با زندانیان و مجرمان با فشارها و تنش های فراوانی مواجه هستند که این امر سبب افزایش فرسودگی شغلی و خستگی عاطفی در آنان می شود. ماهیت شغلی و محیط کاری مراکز اصلاح و تربیت همچون زندان ها به گونه ای است که باعث می شود درصد بیشتری از کارکنان خستگی عاطفی را تجربه کنند. لذا در این راستا و در پژوهش حاضر برآنیم تا به بررسی خستگی عاطفی و راهکارهای برطرف کردن آن در بین کارکنان زندان ها بپردازیم. روش مطالعه: پژوهش حاضر یک مقاله مروری می باشد. خستگی عاطفی تهدیدی برای عملکردهای استاندارد است. خستگی عاطفی با خستگی و احساس فرسودگی به دلایل مختلف شغلی نمایان می شود و در اصل به عنوان بعد محوری فرسودگی شغلی پدیدار شده است که نشان دهنده احساس خستگی و تحلیل منابع هیجانی فرد در اثر کار با افراد است. خستگی عاطفی تاثیرات منفی بر عملکرد فرد و در نهایت بر اثربخشی و بهره وری سازمان خواهد داشت. امروزه با توجه به گسترش مسائل سازمانی که موجب افزایش خستگی عاطفی می شوند سازمان ها به دنبال کاهش و حذف آن با متغیرهای سازمانی، فراهم کردن محیط شغلی امن و توام با آرامش، رهبری متناسب با شرایط کار و ویژگی های سازمان می باشند. یافته ها: زندان به دلیل آنکه کنترل و مدیریت جمعیتی مجرم و خالفکار را برعهده دارد، یکی از محیط های استرس زا است. نتیجه گیری: کارکنان زندان ها به سبب ارتباط با زندانیان و مجرمان با فشارها و تنش های فراوانی مواجه هستند که این امر می تواند سبب افزایش فرسودگی شغلی و خستگی عاطفی در آنها شود. علاوه بر اینکه نوع سبک رهبری می تواند خستگی عاطفی را کاهش دهد رعایت مواردی همچون حذف عوامل استرس زا در محیط شغلی؛ ورزش منظم؛ دریافت حمایت حرفه ای و استراحت کافی از جمله راهکارهایی هستند که می توانند کمک زیادی به کاهش احساس خستگی ذهنی و عاطفی نمایند.

کلیدواژه ها

خستگی عاطفی, فرسودگی شغلی, رهبری اثربخش, زندان ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.