بهبود مدیریت فرسایش خاک با کاربرد سنجش از دور (RS)، سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) و مدل های ارزیابی فرسایش و رسوب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم مدیریت نوین
  • کد COI اختصاصی: CMMS02_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2776
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خوان یغما

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد مهاباد، گروه اگرواکولوژی، مهاباد، ایران

اسمعیل نبی زاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، مهاباد، ایران

نادر جلیل نژاد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، مهاباد، ایران

سیامند خوان یغما

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد مهاباد، گروه عمران آب، مهاباد، ایران.

چکیده

فرسایش خاک بر روی تولیدات کشاورزی و منابع طبیعی، ساخت و سازها و کیفیت آب در مقیاس های مختلف اثر منفی بر جا می گذارد. اگر خاک منطقه ای در معرض فرسایش قرار گیرد اولین اثر منفی را بر روی آب و گیاه می گذارد. بنابراین آگاهی از میزان فرسایش و تغییرات مکانی آن راه گشای مدیران و برنامه ریزان در امر مهم حفاظت آب و خاک می باشد، لذا ارزیابی فرسایش خاک در مقیاس منطقه ای دارای اهمیت بسیار بالایی است اما این ارزیابی به علت نبود و یا عدم دسترسی به داده ها و کیفیت نامناسب آنها با محدودیت روبروست. امروزه سنجش از دور ماهواره ای و داده های حاصل از این تکنولوژی می تواند با فراهم آوردن داده های مکانی در ابعاد وسیع در چنین ارزیابی هایی نقش اساسی داشته باشد. در طول 44 سال گذشته مطالعات مختلف، کارایی این داده های سنجش از دور را به خوبی نشان دادند. هدف مقاله حاضر، مروری بر روش هایی می باشد که برای ارزیابی فرسایش خاک با استفاده از سنجش از دور ماهواره ای و سامانه اطلاعات جغرافیایی و همچنین مدل های تجربی ارزیابی فرسایش و رسوب بکار گرفته شده اند تا نقش تکنولوژی های نوین در شناسایی و ارزیابی فرسایش خاک را هر چه بیشتر جهت برنامه ریزی و مدیریت بهتر آشکار سازند.

کلیدواژه ها

فرسایش خاک، سنجش از دور، سامانه اطلاعات جغرافیایی، مدل های فرسایش و رسوب، ارزیابی فرسایش خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.