بررسی تنوع ژنتیکی ارقام مختلف یولاف از نظر مقدار روی نسبت به تغذیه ی خاک

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 604

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCSSA01_122

تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392

چکیده مقاله:

استفاده از ارقام زراعی با قدرت بالای جذب ریزمغذیها یکی از راه هایی است که میتواند در افزایش بازده ریزمغذی محصولات کشاورزی کاربرد داشته باشد. در بین کمبود ریز مغذیهای گزارش شده در سراسر جهان روی یکی از مهم ترین عناصر میباشد. با توجه به آهکی بودن خاک های استان کرمانشاه و نیز بالا بودن pH قابلیت استفاده ی عناصر ریز مغذی ازجمله روی Zn) کم می باشد. این پژوهش در سال زراعی 1390-91 به منظور بررسی واکنش ژنوتیپ های مختلف یولاف رقم و ژنوتیپ) از نظر جذب روی در مزرعه ی پژوهشی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه انجام شد. ) آزمایش به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی در 2 تکرار به اجرا درآمد. کودهای فسفات آمونیوم و اوره بر اساس آزمون خاک به طور یکنواخت در کلیه ی پلات ها مصرف گردید. برخی از صفات زراعی در فصل رشد و برخی دیگر در مرحله ی نهایی رشد گیاه به منظور مقایسه ی جذب روی دانه و رابطه ی آن با عملکرد و اجزای عملکرد و تعیین بهترین ژنوتیپ مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه ها پس از برداشت، تجزیه شدند و غلظت روی دانه تعیین گردید. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که عکس العمل ژنوتیپ های مختلف یولاف به جذب روی متفاوت بود. این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود. مقایسه ی میانگین صفات نشان داد که ژنوتیپ 95ZOP13 از لحاظ جذب روی ( 352 گرم برهکتار) به سایر ژنوتیپ ها برتری داشت. ژنوتیپ Echidna بالاترین عملکرد دانه ( 8500 کیلوگرم بر هکتار) را نسبت به سایر ژنوتیپ ها داشت. برای روابط بین صفاتمورد بررسی، ضرایب همبستگی ساده بین صفات محاسبه گردید. بالاترین ضریب همبستگی بین جذب روی و عملکرد دانه مشاهده شد 0.939 = r همچنین همبستگی بین جذب روی و صفات نسبت پدانکل به ارتفاع، عملکرد بیولوژیک، عملکرد کاه، عملکرد دانه و شاخص برداشت مثبت و معنی داری شد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

بهاره محمودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش اصلاح نباتات، گروه زراعت و اصلاح نباتات،پردیس کشاورزی و منابع طبیعی

صحبت بهرامی نژاد

استادیار رشته اصلاح نباتات، گروه زراعت و اصلاح نباتات ، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه،

رزا فخری

همکار گروه علوم خاک ، کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش علوم خاک، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تاج‌بخش، پورمیرزا، ع. (1382) زراعت غلات (چاپ اول)، انتشارات جهاددانشگاهی ...
  • خدابنده، ن. (1377) غلات (چاپ دوم)، دانشگاه تهران. ...
  • سلاردینی، ع. (1366) حاصلخیزی خاک (چاپ سوم)، انتشارات دانشگاه تهران. ...
  • Graham, R.D. (1984) Breeding for nutritional characteristics in cereals.Adv Plant ...
  • Graham, R. D. and R. M. Welch.1996 _ Breeding for ...
  • Lindsay, W. L.(1979) . Chemical Equuilibria in Soils. John Wiley ...
  • Wilde, S. A., R. B. Corey and J. G. Iyer.1979 ...
  • نمایش کامل مراجع